Most született a kutyusomnak kiskutyája, elég nehézkes volt a szülés. Ilyenkor mi a teendő?
mit jelent az, hogy most? néhány órája, perce?
Császározni kellett?
Ha nem akkor kijött az összes magzatburok? 24 órán belül kapjon a szuka oxitocint és calcimust ami kitisztitja a méhet..
szopnak a kicsik? nem sírnak?
először is köszi a gyors válaszokat!!
fél 5kor született igazándiból a mamám "segített" neki mivel én nem voltam itt.. ő csak annyit mondott hogy nagyon fájt neki a szülés és hogy farfekvéses volt a kutyus. elég nehézkesen jött ki de sikerült:)
nyalogatja melegíti szerencsére, én inkább azon aggódok hogy nem e eszi meg:D vagy hogy nem szoptatja rendesen majd..
Miért kell szaporítani ??
Nagyon sokat értesz a kutyákhoz látszik! :S
nem ilyen válaszookat várok. kössz.
nem akartam szaporítani egyszer kiszökött és tessék.
azért az ilyen válaszok mellőzzenek légyszíves
az embernek is a génjeiben van mégis kapnak a nők méh összehúzót sőt össze is varrják nekik...nagyon természetes mi?
Ha bármi marad a szukában (placenta darab, félig kifejlődött halott kiskutya stb) néhány napon belül meghal...persze előtte a kölykei halnak meg mert a teje megtelik méreganyaggal..de hajrá.. csak havonta egyszer hoznak be hozzánk olyan szukát a rendelőbe akinek szülés után fertőződött el a méhe..
A kiskutyáknak melegre van szüksége ha farfekvéses volt nagy valószínűséggel nyelhetett magzatvizet ami vagy magától kitisztul vagy ha nincs infra akkor valószínűbb, hogy tüdőgyulladást kap és elpusztul...de persze mindig azok a legszerencsésebbek akik semmit se értenek hozzá így lehet magától kitisztul a tüdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!