Féregtelenítő tablettát csak állatorvosnál tudom beadatni a kutyusomnak?
Állateledeles boltban is kapsz (én mindig ott veszem kutyának, macskának), beadod saját magad! Én soha nem vittem ezért a kutyit orvoshoz. Rá van írva a dobozra, csomagolásra, hogy kg-onként mennyit kell beadni. Belerakhatod egy fincsi falatba, vagy egyszerűen berakod a szájába (közelebb a nyelve tövéhez), és lenyeli.
Ennyi :)
szia!
Állatpatikában adnak, én is ott szoktam venni. Gyakrabban kell féregteleníteni a kutyát, mint veszettség ellen oltani, szóval én bemegyek az állatpatikába, és veszek. Pár száz forint. kb 3-4 havonta szoktam.
Én még a macskáimnak is be tudom adni. Egyszerű: két oldalt megfogod a száját, szétnyitod, és a nyelvgyökerére teszed a gyógyszert. Nem árt, ha van valamilyen célszerszámod (pl. egy fém kiskanál nyele), amivel kicsit beljebb tudod tolni, mert az ujjadra, míg nem vagy gyakorlott, véletlenül ráharaphat. Utána azonnal csukd össze a száját. Le szokott csúszni. :)
Utólag valami jutalomfalat "fájdalomdíjként", "figyelemelterelésként" hasznos lehet, mert néhány trükkös állat (pl. a nősténymacskám) még a nyelőcsövéből is képes "visszaküzdeni" a tablettát. Én azért nem húsban adom nekik, mert eszük van, és kikerülik, visszaköpik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!