Kutyával albérletezni? Kinek hogy megy ez?
Van egy kölyök cicánk, és egy 3 éves kistestű kutyánk. Amikor a kutyát örökbe fogadtuk még párommal külön laktunk, szülőkkel. Sajnos párom elvesztette később a szüleit, és mi összeköltöztünk.
Ezzel annyi a problémánk, hogy eddig mindig idióta lakás tulajokat fogtunk ki. 3-4-5-6 hónap után mindig költözni kellett ÉS sok helyen egy cicát sem tűrnek meg, nemhogy egy kutyát.
Megértem én, hogy sokan nem szeretik az állatokat, de ha egyszer fixen fizetünk, a tulajnak miért fáj az a kemény 5 perc az állatokkal? Ha kell, addig beküldöm őket a szobába, nem is kell látnia őket senkinek...
Ti hogyan találtatok normális albérletet kutyával? Szívesen fizetnék havi 40.000Ft helyett 50-60 ezret, ha ezen múlna az állat, de ezt sajnos nem tehetem meg.
Kötöttetek szerződést? A szerződésben benne van, hogy mehet a kutya? Mert nyilván biztosabb, ha így van egy szerződés, de sokan nem akarnak kötni ilyet egyáltalán...
alberlet.hu
itt van olyan szűrő, hogy kisállat jöhet.
Szerintem nagyban leegyszerűsíti a dolgokat.
Én is többször adtam már ki a házamat kutyásoknak.
Egyik esetben egy pit pitbullos lakom volt. Fiatal srác. A lakásban tartott egy fekpadot súlyzókat és baseball ütőt.
Nem is ez volt a baj, hanem az, hogy a kutyája fiatal volt és mindent összerágott. A fürdőszoba ajtót a kerettel együtt széjjelrágta. A barátnője meg féltékenységből féltéglával bevágta az ablakot. A havi fizetéssel nem voltak gondok, csak mikor a fürdőszoba ajtómat kellett volna rendeznie vagyis kicseréltetnie akkor váratlanul elvitték a rendőrök.
Nem tudtam, hogy drog díler volt és a lakásom volt az elosztó hely. Az elmaradt villanyszámla és a fürdő ajtó és az ablak cserére nem volt elég a kaució.
A másik eset amikor egy cane corsos hapsi vette ki. Már rosszul indult a dolog. Egy havi bérletet azonnal kifizetett de a kaucióra nem volt pénze azt csak a következő hónapban tudta kifizetni az is kettő részletben.
Innentől kezdve csinált nekem 83000 ft os elmű tartozást, ami miatt már a villanyomat akarták kikapcsolni. Amit aztán az utolsó pillanatban tudtam tőle behajtani nagy nehézségek árán. A kutyáját több ízben is két napig a lakásban hagyta bezárva úgy hogy ő el volt utazva vidékre.
A kutyája kiment az ablakon mert már nem bírta a két napos bezártságot. Ez így ment, egy évig toleráns próbáltam lenni de elegem lett belőle, mert megbízhatatlan volt.
A következő egy pulis lány volt, a lánnyal nem volt semmi zűr, csak a kutyája ugatott egész álló nap mert előtte lakásban laktak és a kerthez nem tudott mindjárt hozzászokni a kutya. Két szomszéd is szólt, ha nem csinálok valamit akkor feljelentenek az Önkormányzatnál.
Szóltam a csajnak ha elmegy dolgozni hagyja nyitva a bejárati ajtót, hogy a kutya be tudjon menni. Utána már nem ugatott a kutya.
Hm, hát szép. :S Én megértem mind a két felet egyébként, csak az a bajom, hogy mindig rossz tulajokat fogunk ki.
Volt olyan, aki hetente többször is beállított váratlanul és olyanokat talált ki, hogy párom hajszálfúróval megfúrta a gázórát, ami ezért forgott lassan... holott az óra már jó sok éve nem volt cserélve és az volt a baj. (ha jól emlékszem) Ja, mikor onnan elköltöztünk, vissza se kaptuk a kauciót, pedig visszajárt volna.
Olyan is volt már, hogy a leendő tulaj örült annak, hogy van kutyánk, egészen addig, amíg meg nem tudta, hogy törpe schnauzer. Nagyon magamra veszem ha diszkriminálják a kutyámat vagy csak lenézik, elítélik, satöbbi. A napokban tettem egy hasonlatot erre páromnak: sokszor úgy érzem magam, mintha a 60-70es évek Amerikájában élnék, mint néger. :D
Az a baj, hogy sok a szemét ember, és valaki minél többel találkozik, annál inkább általánosít és tart ettől-attól. De ennek a levét meg az issza meg, aki tényleg tisztességes, jó szándékú ember. Pénz kéne jó sok, és gond megoldva! :D :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!