Kutyával albérletezni? Kinek hogy megy ez?
Van egy kölyök cicánk, és egy 3 éves kistestű kutyánk. Amikor a kutyát örökbe fogadtuk még párommal külön laktunk, szülőkkel. Sajnos párom elvesztette később a szüleit, és mi összeköltöztünk.
Ezzel annyi a problémánk, hogy eddig mindig idióta lakás tulajokat fogtunk ki. 3-4-5-6 hónap után mindig költözni kellett ÉS sok helyen egy cicát sem tűrnek meg, nemhogy egy kutyát.
Megértem én, hogy sokan nem szeretik az állatokat, de ha egyszer fixen fizetünk, a tulajnak miért fáj az a kemény 5 perc az állatokkal? Ha kell, addig beküldöm őket a szobába, nem is kell látnia őket senkinek...
Ti hogyan találtatok normális albérletet kutyával? Szívesen fizetnék havi 40.000Ft helyett 50-60 ezret, ha ezen múlna az állat, de ezt sajnos nem tehetem meg.
Kötöttetek szerződést? A szerződésben benne van, hogy mehet a kutya? Mert nyilván biztosabb, ha így van egy szerződés, de sokan nem akarnak kötni ilyet egyáltalán...
Szerencsére találtunk lakást, ráadásul olyan területen, ahol jóval nagyobb a kereslet, mint a kínálat, de nagyon drága a lakbér (nem az állatok miatt), így tavasszal elmegyünk valószínű. Próbálkozni kell, legjobbakat elmondani a kutyáról, csak lesz valami. Mi mikor a mostanit kerestük, egy hét alatt 3 kutyás lakást is találtunk volna, de pl. mostanában is hívogattam albérleteket, hát nem igen találtunk. Ki kell fogni.
-kispalikee-
Igen, ezt veszem észre, hogy mázli kell hozzá sajnos. Legutóbb amikor költöznünk kellett, akkor sürgetett az idő is... találtuk a mostani albit, de nincs a legjobb állapotban.
Azt tapasztaltam, hogy az olcsóbb albéret rosszabb állapotú általában, de engedik az állatokat. A drágább albi szebb, tisztább, rendezettebb, de nem vihetünk állatot.
Erre meg no comment. :(
Mi az egyik nagy ingatlanközvetítőnél találtuk meg a tökéletes albérletet - ez nem a reklám helye, ha érdekel, elárulom, melyiknél... de elég kézenfekvő :)
Eleve úgy kerestünk, hogy engedjék az állatokat, kötöttünk szerződést is, és haláli jófej a tulaj. Decemberben jár le a szerződött egy évünk, úgy tűnik, hosszabbítunk :)
Ugyan nem állattal költöztünk, de azóta van egy viszonylag nagytestű kutyánk, semmi gondja vele.
Ha esetleg költözni kell, attól én is előre rettegek :S De ki lehet fogni, én megtanultam, hogy csak ingatlanoson keresztül, mert aki ilyenre hajlandó pénzt álodzni, az jó eséllyel normális. Az előző albéárletben a boszorkány már fizetési határidő előtt két nappal tépte a száját, hogy kéri a jussát... na ő csak az expresszen hirdetett, mert az ingyenes :)
Attól félnek, hogy az állatok leamortizálják a lakást - valószínűleg nem találkoztak még kulturált állattartóval :) Egyébként ne add fel, ki lehet fogni, csak vagy eleve úgy kell feladnod a hirdetést, hogy kutya-macska barát albérletet keresel, vagy úgy kell nézni, hogy állattartás megengedett. (Én kifejezetten ragaszkodtam hozzá, amikor kiadtam a lakásomat, hogy kisállattartók vegyék ki, pont azért mert tudom, hogy milyen kevés ilyen albérlet van)
Érdemes még facebookon szétnézni, ott is láttam a múltkor, hogy egy csajszi adott fel hirdetést, hogy 2 kutyával albérletet keres :)
Szia, én a másik oldal vagyok, én bérbe adni szoktam.
Minden társasháznak van egy szabályzata, ahol kikötik, hogy a házban engedélyezettek e a házi állatok tartása. A mi társasházunkban az állattartás 1 db házi állatra van maximalizálva. (Nyilván többeknek van 2 cicája, meg 3 hörcsöge meg két kutyusa, ezt nem ellenőrzi senki.)A gond nem a háziállatok számával, hanem a viselkedésükkel szokott lenni. Nálam most kutyás család lakik, van egy idősebb amerikai buldogjuk, tök jól nevelt, nem ugat, szobatiszta szóval minden rendben. Ellenben van egy idióta szomszéd, aki utálja a kutyát és folyton kitalál minden hülyeséget a kutyáról, amivel megy a közös képviselőhöz ő pedig engem zaklat vele. Pl, hogy a kutya agresszív, morog, ugat stb... Ha nem ismerném ezt a fajtát, akkor simán el is hinném egyébként... Na de a lényeg az, hogy a tulajdonosoknak nem biztos, hogy a kutyával van bajuk, hanem az ilyen idióta szomszédokkal való konfliktus elkerülése a cél.
Nekem pontosan ellenkezőek a tapasztalataim az előző vállalkozóval. Próbáltuk ingatlanoson keresztül, hát annyi idióta tulajt még életemben nem láttam. Nem jelentkezhetünk be, nem lehet állat, kb. levegőt sem vehetünk az ő szent lakásában. Én apródon találtam, ha jól emlékszem a jelenlegit. Középkorú, kutyás nő a tulaj, teljesen jófej.
A lakás olyan átlagos, elég jó állapotban van, csak mivel ez egy 300 éves, antik épület, penészedik elég csúnyán. Emiatt akarunk váltani, mert nem egészséges. De az tény, hogy a felújított lakások 98 %-ába nem mehet kutya. Nekem az a mázlim, hogy az sem zavar, ha kicsit lepukkant, csak lehessen kutya:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!