Ebösszeírás? Részletek lent
Ebösszeírást tartanak településünkön, de....
Nem akarok kibújni semmiféle kötelezettség alól!
...albérletben vagyunk egy másik városban, mint ahova be vagyunk jelentve. A tulaj nem tudom, hogy fizet-e adót az albérlet után (nem is érdekel különösebben), de még véletlenül sem akarnám kellemetlen jogi helyzetbe hozni avégett, hogy bejelentem a kutyát az ebösszeíró lapon.
És ha minden igaz, akkor max. fél évig maradunk ezen a helyen és megyünk másik városba.
Tudja vki, hogy mire használják fel a megadott adatokat? Tényleg, csak "megszámolja" a polg. m. hiv. a kutyákat vagy van még vmi mögötte?
A microchip alapján hová van bejelentve a kutyátok?
Egyébként ha a kutya lakcíme változik, azt az ebösszeírás után mindig be kell majd jelenteni az önkormányzatnál is.
Írjátok be az albérleti címet a kutyának. De ha költöztök, majd át kell, hogy jelentsétek.
Szerintem ez az ebadót alapozza meg.
Természetesen ez a cím van regisztrálva, és az én nevem, hiszen ha bármi történik, ne Debrecenbe keressenek, amikor Zalaegerszegen lakom. (csak példa volt)
Akkor ezek szerint megkerülhető a dolog, ha átiratom az állatorvossal a címet? És ha jönnek ellenőrizni, akkor azt mondjam, hogy csak időnként van itt a kutya rövidebb-hosszabb időkre?
Ahol a bejelentett címünk van, ott már év elején lezajlott az ebösszeírás. (most olvastam utána)Ha jól tudom, akkor 3 évente kötelező "bevallani" a kutyákat. Ha jól sejtem, akkor ilyen formán nem szabhatnának ki bírságot, az adatlap nem kitöltése végett. (30 ezer Ft-os tétel olvastam [link]
Tényleg nem a felelősség alól akarok kibújni, akár az ebadót is fizetném, de nem kéne, mert menhelyi és ivartalanított a kutyus, csak mint írtam nem akarom a tulajt bármilyen kellemetlen helyzetbe hozni. (És nem is találom hirtelen az oltási könyvet, ami alapján ki lehetne tölteni)
Párom azért ment állatorvoshoz, mert ott van bolt is, ahonnan vett bolhairtót. Amúgy majd tavasszal kell vinni oltani a kutyánkat DE BP-en lakunk albérletben, viszont máshova van bejelentve az állandó lakcímünk is, és oda tartozik a kutya chipje is.
Páromnak azt mondták, hogy ezt a lapot nem is kötelező kitölteni. Akkor meg minek van, ha nem kötelező? Abból nem kapnak releváns adatokat. Plusz a chip miatt úgy is nyilván van tartva az összes chipel rendelkező eb, aki meg nem is viszi orvoshoz a kutyáját soha, arról nem is fognak megtudni adatokat... szóval végkép nem értem de én nem fogom kitölteni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!