Ír szetter gazdik! Ír szetteres sztori? (részletek lent)
Kedves ír szetter gazdik!Nem olyan rég döntöttünk úgy hogy
lesz ír szetterünk.Pár hasznos tanácsot tudtok adni?
Várom a általatok viccesnek,cukinak és szomorúnak találtok ... :)
Nekem nincs kutyám, de ajánlanék neked egy könyvet:
Gábriel Trojepolszkij
Feketefülű fehér Bim
Szia! Nekünk egy lassan 8 hónapos ír szetterünk van.
A világ legtökéletesebb kutyája :) Nekem. Hihetetlen okos, gyönyörű. Másik kutyánkkal remekül kijön, nem falkavezér-típus, így nem volt nagy bunyó, öreg kutyi egyszer rámordult, és eldőlt, ki a főnök.
Nagy kertben van, rengeteget mozog. Sokat kell vele foglalkozni, tanítani. Bohókás kutya, szeleburdi, nagyon aktív, vadászkutya, megvannak azok a tipikus jellemzői, a vadállás, meg ahogy szaglászik. Van két cicánk, még baj nem történt, szoktatjuk őket, cicuk még félnek tőle, kutyi meg igencsak levadászná a cicákat. De az elmúlt pár hétben rengeteget fejlődött. Szoktuk együtt nézegetni a cicákat, meg ugye párhuzamosan az ül, fekszik, marad, nem szabad, stb. parancsokat tanuljuk, és ahogy ezek rögzülnek, úgy hallgat egyre jobban "cicafigyelés" közben is a parancsokra.
Nagyon bújós, mint egy cica. Ha tehetné, az ölembe mászna, de ugye már nagy kutya, nem fér. Kezdetben ugrált, mostmár csak akkor, amikor puszit akar adni az arcomra :) Két lábra rugaszkodik, de nem nekem ugrik, hanem várja, hogy elkapjam a mancsát, és néz a gyönyörű nagy barna szemeivel :) A labdát imádja, meg a rongyokat, amit lehet ráncigálni. Szeret felfeküdni a hintaágyba.
Rengeteg foglalkozást igényel, meg mozgást. Az alapvető parancsokat minél hamarabb meg kell neki tanítani, meg hogy hol van a falkában a helye, ha ez megvan, akkor a világ legokosabb, ügyesebb kutyájával lesz dolgod :)
Én azt vettem észre, hogy előbb jól ki kell rohangálnia magát, játszani kell vele, és amikor már kicsit kifáradt, akkor tanítgatni. Jutalomfalatkával, vagy a kedvenc játékával. Az én kutyim akkor is végrehajtja az utasítást, ha a játéka van nálam, és az kellene neki, nem csak a nasiért cserébe.
Állítólag lakásban is remekül elvan, ha eleget van sétáltatva, ugyanis nem hiperaktív meg kártékony kutya, csak virgonc, és a huncutságát meg a kicsattanó bolgoságát fejezi ki az állandó rohangálással, mikor kint vagy vele a kertben :) De ha bent van a lakásba, sokszor azt jobban szereti, mert nagyon gazdicentrikus, jobban szeret a gazdi mellett heverészni, mint egyedül a nagy kertben lenni. Erről sajna nem tudok nyilatkozni, de tény, hogy olyan áhítattal néz rám, mikor meglát, hogy az valami csuda :) ha odakint leülök mellé, az ölembe mászik, nem ront nekem.
Szóval tökéletes kutya, tökéletes választás! Foglalkozz vele sokat, tanítsd, játssz vele, és neked lesz a legjobb dolgod a világon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!