Vegetáriánusok! Hogyan etetitek a kutyáitokat/macskáitokat?
Nem kötekedésnek szánom ezt a kérdést, csak szimplán elgondolkoztam rajta. (Én nem vagyok vega, kifejezetten húsevő vagyok :D)
Ugyebár nem esztek húst, mert meghalt miatta egy állat, meg minden. (Eléggé hülyén fogalmaztam, de mint írtam, nem vagyok jártas a témában)
De a kutyátok és a macskátok mit eszik? Oké, a mi macskánk pölö imádja a krumplit minden formában, de ez a két faj mégiscsak húsevő ragadozó, nem pedig mindenevő mint mi. Nem vagyok biztos benne, hogy nekik elegendő pótlás a tofu meg a szója. Habár a mostani állateledelek címkéjét nézem, kezdek kételkedni benne...
Lényeg ami lényeg: a macska és a farkas alapvető tápláléka a hús, engeditek nekik, hogy olyan ételt egyenek, ami marhahúst, halat vagy szárnyast tartalmaz?
Köszönöm!
Tehát a vegetáriánusokat egyáltalán nem zavarja, hogy a kedvenceik megeszik a "vértestvéreiket", ezáltal pont azt követik el, ami ellen a gazdik foggal-körömmel tiltakoznak?
(ejj, de szép fogalmazás XD)
A ragadozót csak poénból írtuk, kedves 3-as, arra utalva, hogy szeretjük és megesszük a húst. De ha kitennének engem a vadon közepére, pár hét éhezés és gyökereken véghezvitt koplalás után lazán levadásznék magamnak valamit(Ezalatt a szándékot értem, a gyakorlati kivitelezésben nem vagyok biztos, hogy eléggé fürge vagyok)
Amúgy ragadozók voltunk, ősember korunkban :D
Vess egy pillantást a saját szemfogaidra: egykoron arra szolgáltak, hogy megragadd vele a zsákmányt.
Köszönöm szépen a válaszokat. Nagyon várom egy vegetáriánus (öcsém szerint répa-ragadozó) gazdi válaszát is :D
De ez most nem is annyira fontos a kérdés szempontjából.
Mindkettőnknek (macska és ember) van szemfoga(még ha "csökevényes" és használhatatlan is)? -igen.
Mindkét faj fogyaszt húst? -igen. (Legalábbis az emberek többsége, a vegák szójával és egyebekkel pótolják)
Vita lezárva. A kérdés pedig csak annyi, hogy a vegetáriánus gazdik adnak-e hús alapú ételt az állatoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!