Ti megmentenétek a helyemben?
Találtam egy gyepis kutyát, jövő szombaton altatják. Említettem anyumnak (egy ideje tervezünk mégegy kutyust), de rögtön kifogásokat keresett, a végén pedig azt mondta, nem csinálhatom azt, amit az előző kutyámmal. (Akit kvázi megöltem...)
17/L
Persze, értelek, és igazad is van, csak azt a hozzáállást nem értem, miszerint csak 18 felett lehet az embernek bármi gondja.
Viszont nem akarok pozitív lenni, az csak csalódással jár, de ha a legrosszabbra készülök, vagy igazam lesz, vagy kellemesen csalódok.
A betegséget nem tudom, pszichés alapú. A depresszió végülis csak egy része.
Baleset volt végülis, és későn jutottunk normális állatorvoshoz. Evett vmit, amit nem kellett volna, kiszáradt, "belül" minden tropa volt (máj, belek, stb). A dokink se tudott biztosat mondani, boncolást meg nem kértem. De miért lovagolunk ezen?
"neked nem való kutya"
Miért? (Nem vita, nem felháborodás, tényleg érdekel.)
Az nem baj, ha csalódás ér. Tanulsz belőle, ennyi.
Nem az a fontos, hogy soha semmi kellemetlen ne történjen veled, viszont jó az, ha utólag elmondhatod, hogy ebből tanultam, legközelebb higgadtabban, okosabban fogom csinálni.
Amúgy az sem egy jó élet, ha mindentől elzárkózol, nehogy csalódj. Az előző kockázatos, és érdekes. Az utóbbi viszont nyomasztó, és unalmas.
Tehát jobb közösségbe mennem, hogy emberek közt pánikrohamom legyen? Ezzel kapcs. is volt már kérdésem, és ez így nem élet. Képtelen vagyok emberek közé menni, egyszerűen utálom őket, és ez többnyire a rohammal látszik is.
Mellesleg erőm sincs már bárhova is kimozdulni.
Azért nem való kutya, mert
1: érzelmileg nagyon labilis vagy. Ilyenből normális kutya nem lesz. Mi az, hogy belebetegszel abba, hogy nem lehet kutyád?
2: Már van egy kutyátok, akivel rossz a kapcsolatod. Ezért akarsz egy sajátot. És ha az új, saját kutyáddal is rossz lesz? Gyepis kutya, ki tudja, milyen rossz szokásai, viselkedési problémái vannak. Akkor mi lesz, feladod, mint a meglévő kutyátoknál?
3: Most azt írod baleset. De először még azt írtad, hogy kvázi megölted. Aki vétlen, az nem ír ilyet. Anyukád meg " végén pedig azt mondta, nem csinálhatom azt, amit az előző kutyámmal." Tehát szerinte is hibás vagy.
1. Nem betegszem bele abba, hogy nem lehet kutyám.
2. A mostani meg menhelyes, a "rossz" szokásaival együtt imádom. Komoly esetre pedig ott a kutyasuli. De nem azért akarok kutyát, mert a "mostani" olyan, amilyen. Sajnos olyan vagyok, hogy ha elveszítek egy állatot, "muszáj" pótolni, mert könnyebb feldolgozni. Irigylem is azokat, akik ilyenkor évekig rá se néznek más állatra. :/ Másrészt pedig legalább 1 élőlény had szeressen már. :D Meg a madárpókom nem fogja visszahozni a botot, érted... Jó lenne kimozdulni, jó lenne, ha valami motiválna. Volt már, hogy anyum pár napra rám hagyta a kutyánk, nem is volt gond se a sétával, se mással, de ez mégse olyan, mint egy saját kutya.
3. Nem a szomszéd hagyta, hogy egyen bármi rosszat is, és nem is ő nem vitte időben normális dokihoz. Az én kutyám volt, az én felelősségem, nekem kellett volna vigyázni rá, tehát persze, hogy hibás vagyok. És (egy ember kivételével) mindenki így gondolja, jogosan.
4. A közelben nincs annyi ember, 1-2 járókelőtől meg csak feszült leszek maximum, de rosszul nem.
1-2: olvasd vissza, hogy miket írtál a másik kérdésednél.
3: jó, tegyük fel, elhiszem.
4: a kutya átveszi a feszültségedet. Így könnyen lesz egy félős vagy agresszív kutyád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!