Ti hogyan tiltanátok ezt, mit tennétek (kajafelevés)?
Én ilyenkor vagy elkapom a kutyát, kiemelem nyakörvvel, és addig tartom úgy, hogy ne tudjon nyelni, amíg ki nem köpi a cuccot (egyszer percekig tartottm így egy labit, mire feladta, de megérte, utána már tudta, mi a módi), illetve ha elég ideges vagyok rá és alkalmas a terep, akkor odacsörtetek és nagyon ordítva elzavarom, és aztán egy ideig nem is engedem közel magamhoz. A pitnél ez vált be inkább, főleg mert neki olyan nyaka van, hogy hiába lógattam fojtóval, akkor is nyelt. Ha egyiket sem tudom alkalmazni aktuálisan, akkor meg minimum ridegtartás, odamegyek, kianyázom magam, aztán szó nélkül pórázra veszem, irány haza, és másnap reggelig nem beszélgetünk, ő addig gondolkodik rajta, hogy miért esett ki a pikszisből.
Szájba nem szoktam nyúkálni, főleg mert legtöbbször szarevés a téma, vagy egyéb olyan dolog, amiben biztos nincs méreg, viszont én hozzá nem nyúlok, ha nem a kutya élete múlik rajta. Illetve hát már ugye kiköpik, de a köztes időszakban sem turkáltam az arcukban. Ha megeszi, és hasmenése lesz, az az ő baja, én csak az engedetlenséggel foglalkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!