Megéri manapság tenyésztéssel foglalkozni?
Figyelt kérdés
2013. nov. 7. 22:09
11/22 anonim válasza:
#7 egyáltalán nem baj, csak sajnos a világ nem így megy. Én is szoktam álmodozni, hogy mi mindent csinálnék ha nyernék a lottón, de utána reggel felkelek és bemegyek dolgozni, mert valamiből meg kell élni. Nem azzal van gond, hogy a kérdező tenyészteni szeretne, hanem hogy mindezt főállásban. Sajnos ez nem kivitelezhető, ha csak nincs mögötte valami nagyon komoly családi háttér, de ha meg lenne gondolom nem dolgozna most sem.
12/22 anonim válasza:
Hát... akkor úgy lenne pontos a kérdés, hogy "meg lehet e élni tenyésztésből, fajtanemesítésből Magyarországon"
Erre a válasz, az eddigiek alapján: nehezen.
De más, fejlettebb, és kevésbbé gyatra történelmű országokban, szerintem ez nem ritkaság.
13/22 anonim válasza:
Így már azért, jobban hangzik, hogy létezik ilyen dolog, csak nem ebben a régióban. :*
14/22 Akiteki válasza:
A tenyésztés a világon mindenhol a gazdagok hobbyja. Csak errefelé keleten gondolják úgy egyesek, hogy ebből is pénzt kellene csinálni.
15/22 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4650359-milye..
Érdemes olvasgatni... Pro és kontra
16/22 anonim válasza:
Én elég hosszú ideig jártam kutyaiskolába, már csak a társaság miatt is. A kiképző, aki a foglalkozásokat vezette, 50 éves múlt, 10 évesen ment le először egy kutyaiskolába. Rengeteget tanultam tőle a kutyázásról, a kutyához való hozzáállásról. Soha nem tenyésztett, csak kizárólag kiképzőként volt köze a kutyákhoz. Ő mondta egyszer és én maximálisan egyetértek vele: az az ember, aki egyetlen almot is a pénz miatt hoz le, az nem tenyésztő. Tenyésztési cél sok minden lehet, speciel a pénzkereset nem. Pláne, hogy a munkád gyakorlatilag azoktól is függ, amiknek kutyát adsz. Ha rossz kezekbe kerülnek a kölykeid (és lássuk be, ha keresni akarsz vele, a sok alom miatt válogatásra nincs lehetőség), akkor összeomolhat minden, amit építeni próbálsz.
17/22 anonim válasza:
Egy próbát megér, ha hiszel benne, ne hagyd, hogy elvegyék a kedved tőle. Csak előbb keress olyan cégeket, vagy magánszemélyeket, akiket ez érdekelhet.
18/22 Akiteki válasza:
Egy próbát megér???? A kutyák életéről beszélsz! Ez nem próbálkozás kérdése!Igen, vannak olyan cégek, akiket ez érdekel. Viszik a kamionnal az olasz kozmetikai cégekhez kisérletezni, meg kínai cipőfelsőrésznek. Ez nem tenyésztés.
19/22 A kérdező kommentje:
Nyílván nem szeretnék a kutyusoknak rosszat, épp ezért kérdeztem meg olyan embereket, akik jobban értenek hozzá... Mondjuk a válaszok nem leptek meg, ha mindent betartanék, márpedig pl. Azért, hogy pénzhez jussak nem adnám oda bárkinek a kutyusokat, valóban nem érné meg, szaporítani meg nem akarok... Nagyjából ennyi... Köszi a válaszokat azért!
2013. nov. 12. 14:57
20/22 A kérdező kommentje:
És még most sem?
2014. aug. 18. 18:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!