Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaházat zománcfestékkel...

Kutyaházat zománcfestékkel szabad kifesteni?

Figyelt kérdés
Kívül-belül. Ez konkrtétan Trinát lenne. Csak nem tudom, nem káros-e a kutyára?

2013. nov. 7. 07:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha megeszi akkor káros, meg amúgy is értelmetlen, mert nem túl tartós. Elég ronda lesz pár éven belül. Én inkább a Sadolin lazúrfestéket ajánlom, azzal gyerekjátékokat is lehet festeni, mert nem mérgező. Én is azzal festettem a kutyaházat és tartós.
2013. nov. 7. 08:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem sem a legjobb, de ha neked épp az van otthon lehet azzal is.

Miután megszáradt nem káros szerintem a kutyára, nyalogatni, leenni biztos nem fogja, ráadásul nem is tudna akkora mennyiséget.

Emellett a kutyaház ugye kívül-belül jól szellőzik, tehát szerintem semmi probléma nem lesz.

Csak tényleg hagyjátok alaposan megszáradni, különben beleragadhat a kutya szőre is és jönnek ki belőle a káros anyagok száradás közben. Én száradás után is hagynám még jó szellős helyen 1-2 napig (persze nem ebben az esős időben fedetlen helyen), az a biztos.

De összességében nem gondolom, hogy káros lenne az állatokra. Gondolom az alját ha fested is a későbbiekben nem a festéken fog feküdni a kutya, hanem tesztek alá valami pokrócot vagy valamit.

2013. nov. 7. 09:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi mind a kettőtöknek!

A Sadolint nem is tudtam h környezetbarát.

Sajnos helyzet az, hogy ez már egy régi, használt, úgy kaptam, és valami igen ronda barna valamivel van lekenve. Szóval ezt már lazúrozni nem tudom, hacsak le nem csiszolom az egészet, de erre nincs időm most. Ezért gondoltam a zománcra. De nem vagyok nagy festékszakértő, a zománcot ismerem, meg a lazúrokat, aztán kész is. :)

Kicsit egészségügyi festés is lenne, meg szeretném, h ne ázzon be/át a télen, meg valahogy azért nézzen is ki. Mondjuk belül nincs festve, azt le tudom lazúrozni.

Meg előtte tervezem diópáccal bekenni (semmi komoly, csak vízbe áztatott diólevél leve), az állítólag riasztja a különféle élősdieket.

2013. nov. 7. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!