Hogyan téliesítsem a kutyaházat?
Belülről szeretném, mert kicsit nagyobb a légtere mint a szükséges. Azt már tudom, hogy Nikecellel szokták.
Gyakorlati tanácsokra volna szükségem, mivel nő vagyok. Használtam már dekopírfűrészt, fúrót...De ettől függetlenül nincs sok tapasztalatom.
Mivel lehet elvágni a Nikecellt? Késsel is akár?
Azt hallottam, hogy amivel ragasztják, azt csak 5 fok felett lehet használni. Mit tegyek a Nikecell réteg fölé? Van egy rossz szőnyegem, ha azt feldarabolom, megteszi a Nikecell védelmére? És hogy rögzítsem a Nikecellhez a szőnyeget? Ragasztják azt is vagy oda kell szögellni?
Ha OSB lapot teszek a Nikecellre, azt hogyan tudom rögzíteni a Nikecellhez? Vagy nem is ahhoz kéne, hanem a kutyaház fa falához?
Sajnos a kutyaház készen van, szóval most jöttem rá, hogy szét kell szedni a tetőt ahhoz, hogy én belülről szigetelni tudjam a falakat.
De nagyon eltökélt vagyok, szóval minden tanácsot nagyon várok...
Én a macskámnak csináltam nikecell házat, kivágtam hat négyzetet (egy nagyobb, éles konyhakés remek hozzá) és egy marék szeggel egyszerűen összetűzdeltem a darabokat kocka formába. Az egyik négyzet sarkába előtte kivágtam egy lyukat persze bejáratnak, és kész. 10 perces munka volt kb.
Neked persze van egy kész kutyaházad, amit ki akarsz bélelni.
Szedd le a tetejét, de lehet hogy az alja könnyebb lesz. Nézd meg melyik tünik könnyebbnek, hol férsz hozzá könnyebben a szögek vagy csavarok fejéhez.
Szerintem szőnyeget ne tegyél bele, én sem raktam a cicaházba, mert az azokban a bolhák meg tudnak telepedni. Inkább egy darab vastag nylont raktam az aljára, hogy ne a nikecellt koszolja a cica a sáros lábával.
szóval miután szétkaptad a házat, méricskélj benne és, vágd méretre a nikecelleket, és rakd bele. Ha pontosan vágod, úgy hogy a darabok szoruljanak, nem kell különösebben rögzítened a fa oldalhoz, ha mégis, fogj néhány széles fejű szeget, és üsd oda a nikecelt a fához. Ha nem elég széles a szegek feje, és úgy látod, hogy a nikecell lecsúszhat, kösd össze a szegek fejét valami dróttal, vagy madzaggal. Az is jó, ha farostlemezt teszel legbelülre, és azzal együtt ütöd át nikecelt a szegekkel. Én az osb-t azért nem ajánlom, mert annak kicsit szálkás a felülete, és lehet hogy nem lesz kényelmes a kutyának. Szegek helyett facsavart is használhatsz, ha van csavarbehajtód ( talán a fúróhoz van csavarozó bitfej is, és lehet állítani a forgási sebességet) akkor azzal kényelmesebben dolgozhatsz. Sima csavarhúzóval ne ess neki, mert még egy férfi keze is belefájdul mire becsavarja, akkor már inkább a szeg és a kalapács.
Pont az jutott eszembe, hogy ha úgyis kerülne valami takarólap a Nikecellre, minek kéne még ragasztani is? Amúgyse szeretném, ha ragasztószag terjengene bent. Gondolom a ragasztás a házak falára van kitalálva.
De ahogy elnézem, az én kutyaházamban beül a falak szélén 1-2 cm vastag léc fut körbe, a körbehatárolt részbe pont bele tudnék illeszteni Nikecellt, bár az lehet hogy vastagabb lesz, mint a léc.
De ha nem muszáj, nem ragasztózok. És eszerint nem muszáj, jól értem? Valami lapot teszek majd a Nikecell réteg fölé. Lehet, hogy az OSB-t csak az oldalfalakra teszem, a padlóra én se azt gondoltam, mert valóban szálkás. Ha teszek is a padlóra, lefedem majd odaszögezett szőnyeggel.
Viszont szétszedni nem fogom tudni egyedül a házat, arra már rájöttem:( Hát azért akad néhány férfi is a házban, majd megkörnyékezem őket.
Köszönöm az ötletet, megnézem hogy könnyebb-e a padlót leszedni, de lehet hogy nem, ráadásul háromszög tető van, tehát fejre fordítani nem tudnám, úgyhogy valószínű mégiscsak azt kell leszedni valahogy.
Én hasonló cipőben jártam, annyi különbséggel, hogy én befértem a házba. Ahogy előttem is írták vagy a tetejét, vagy az alját kell leszedni- amelyik egyszerűbb. Nálam - úgy mint nálad belül van hely, ezért a következőt csináltam. Vettem a tűzépen tető lécet ( 3*5 cm ), ezeket a sarkokba befogattam ( lehet szeggeg vagy facsavarral is ), a közöket kitöltöttem hungarocellel. Attól függően,hogy élére vagy lapjára van állítva a tetőléc, 3 vagy 5 cm-es.Erre raktam páraáteresztő fóliát- a párát kiengedi, hogy ne "poshadjon" be, viszont a nedvességet nem engedi be- szegeléssel. Ezt az egészet beborítottam OSB lappal, amit facsavarral rögzítettem.
Hozzá vetőleges árak:
tetőléc kb. 100ft/m
hungarocell 500-800ft/m2 -vastagság függő
páraáteresztő kb. 400-450ft/m2
OSB lap kb. 800ft/m2
Remélem valamelyet tudtam segíteni.
Nagyon sokat segítettetek!
Ez a tetőléc is jó ötlet, mert épp azt néztem, hogy van ugyan belül a sarok mentén léc, de csak 1-2 cm vastag, én meg szeretném 5 cm-s Nikecell-el kibélelni, akkor kell majd hozzá még léc.
Mi a különbség a Nikecell és a hungarocel között?
A Nikecelnél is ajánlott a páraáteresztő fólia? Olyan fóliát hol lehet kapni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!