Szerintetek 1 elletés is szaporítás ha nem vagy tenyésztő?
Utolsó,te össze vissza beszélsz.Először írod,hogy ivarérés után szokás,ami a szukáknál tüzelés előtt..
A szuka tüzelés után ivarérett,szóval magadnak mondtál ellent.
Amúgy már Európa fejlettebb országaiban is 6 HETESEN ivartalanítják a nem tenyésztésre szánt kutyákat,semmi bajuk nem lesz tőle,egyáltalán nem szükséges megvárni az ivarérést.
" mind a nőivarú, mind pedig a hímivarú állatok ivartalanításának vonatkozásában a legoptimálisabb időpont az ivarérettség kialakulása előtti időszak."
forrás: [link]
Pff, jó kis tenyésztőnek nevezett csalótól vehetted a kutyádat, már ne is haragudj. :D
Természetesen mindegy, hogy milyen okból párosítod a kutyádat, hiszen szaporodik... ergo szaporítás! Ami egy nagyon nagyon csúnya és felelőtlen dolog...
Amúgy a dokik azt szokták javasolni, hogy minél előbb. 8-10 hetet meg kéne várni, legtöbben azt javasolják, hogy fél éves kor körül a legideálisabb. Nos, nem vagyok állatorvos, szóval csak azt tudom leírni neked evvel kapcsolatosan, amit tapasztaltam. :)
Tény, hogy sokkal jobbat teszel a kutyádnak az ivartalanítással. Már csak azért is, mert később nem kaphat el nemi betegségeket.
11 nem beszélek félre, csak nem fogalmaztam totálisan egyszerűen. A lehetőségeket, szokásokat írtam le.
Pont arról beszélek amit te is most írtál a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!