Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Tenyésztőkhöz szól először!...

Tenyésztőkhöz szól először! Miért akadtok ki ha vki akar kiskutyákat?

Figyelt kérdés
Szerintem nem szabhatjátok meg hogy kinek szülhet a kutyája vay kinek nem és minek jó leszidni vkit akkor ha ezzel kapcsolatban van. És ne azt írjátok hogy sok kutya van az utcákon mert fajtiszta is sok van éy nekem keverék van és sokkal okosabb mint a fajtiszták.

2012. márc. 24. 18:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Tenyésztek, 20 éve. és menhelyet támogatok kb 15 éve.

Látom hová kerülnek a nagyon áhított kiskutyák. És látom hány beteg kutya születik, hiszen előbb utóbb azok is ki lesznek dobva, ha az állatorvos megmondja,hogy a műtét 150 ezer.

Hidd el, a tenyésztőknek a szaporítók nem konkurencia. háromszor annyi kutyát el tudnék adni, és nálam a kutyák 1500 eurónál kezdődnek.

De én értek hozzá. Én tudommit lehet és mit nem. tudom mire van szüksége a kutyának. Nálam nem pusztul el az alom fele, ésnem hal meg a szuka méhrepedésben, vagy azért mert császározni kéne, de a kedves gazdi nem veszi észre.

Ma Magyarországon kb 100 ezer kóbor kutya van és ugyanennyi menhelyen.Minek akkor szporítani keverékeket, ahol nem a fajta nemesítése a cél, hanem csak "láttam,hogy Pötyike anya akar lenni" vagy "akarok egy olyat mint a kutyám. a kölyke biztos olyan lesz" vagy más hülye indokkal csinálnak almokat az emberek.

2012. márc. 24. 18:32
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Minden kutya "fajtiszta", hiszen kutya. Ha már ilyen okoska vagy, tudhatnád: fajTAtiszta. És nem szül az állat, hanem fial, ellik stb.
2012. márc. 24. 18:33
 3/11 A kérdező kommentje:

1. Kösz a válaszod de szeribtem a tenyésztőknek sem kéne annyi kutyát szaporítani mert sok van azokból is és azoknak a gazdái szaporítják más fajtákkal.

2. Jobb lett volna ha megsem szólalsz.

2012. márc. 24. 18:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ebben nincs igazad. Aki megvesz egy tenyésztett kutyát az nem fogja elletni. sőt a legtöbben ivartalanítási kötelezettséggel veszik meg.

Akik elletnek azok 90%-ban a papír nélküliek.

2012. márc. 24. 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem vagyok tenyésztő, de azért engedd meg, hogy hozzászóljak a témához.

Fajtatiszta kutyám van, 15 éve álmodoztam erről a fajtáról, hogy egyszer lesz nekem is. Mivel imádom a fajtát, ez vezérel arra, hogy hozzáértés nélkül ne szaporítsam őket. A tenyésztőkre bízom, akik továbbviszik és nemesítik a fajtát. Ha mégis arra adtam volna a fejem, hogy szaporítanám, azzal az általam imádott fajtát gyengíteném, ami számomra nem fér bele és igen, haragszom az olyanokra, akik hozzáértés nélkül vágnak bele az első válaszoló által leírt "indokok" miatt.

Félreértés ne essék, szeretem a keverék kutyákat is, de kinek jó az, hogy tele van velük és a szaporítók kutyáival a menhely?

U.I.: Egy tenyésztő nem szaporít, hanem tenyészt.

2012. márc. 24. 19:21
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszok már ezeket értem már csak az nem világos hogy mint pl: beagleket tenyésztik nagyon túl van már tenyésztve és szerintem azok már nem i olyan okosak hanem elbutult hülye kutyák (ha az van nektek akkor bocsi de ez csak egy példa volt)
2012. márc. 25. 07:28
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Mi a különbség a között, h veszek két helyről két fajtiszta kutyát, és lesznek kölykei, és a között, h valaki tenyésztő, és úgy csinálja ezt? Sztem semmi.

Én selytem, melyik kérdés miatt lett ez a kérdés feltéve. Sztem ott is csak arról van szó, h szereti a kiskutyákat. És semmi olyat nem írt, hogy el akarja adogatni őket. És azt is oda írta h csak párszor akar kiskutyákat. Szerintetek egy szaporító így gondolkodik????????

2012. márc. 25. 08:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 7, Nagyon nagy a különbség.

Elmondom neked, a tenyésztő hogy tenyészt.

- először is a kutyát akivel tenyészteni szeretne elviszi kiállításra, tenyészszemlére. Nem azért mert ez jó buli,hanem azért,hogy mások, akik értenek hozzá megítéljék a kutyát. Meghatározzák,a pozítív és negatív tulajdonságait.

- Aztán megcsináltatja a kötelező orvosi szűréseket az örökletes betegségekre. Csak ha a kutya negatív, akkor lehet vele tenyészteni.

- aztán kiválaszt egy másik vérvonalat a kutyához.Egy olyat aki a kutya negatív tulajdonságait ellensúlyozza, a pozitívakat erősíti.

- megvizsgálja a pedigree-t hogy nincs-e rokonság a két kutya közt

- megvizsgálj a másikkutya orvosi szűréseit, hogy negatívak-e

- Utána a szukát orvosilag felkészíti a vemhességre (oltások, vitaminok, féreghajtás)

- minkét kutyánál herpeszvizsgálatot végeztet

- utána pároztat.

Bocs,de ez nagyon nem egyezikmeg azzal, hogy valaki vesz egy kutyát, aztán találomra válszat hozzá egy másikat és kiskutyák születnek.

És igen, a hobbiszaporító úgy gondolkodik,hogy csak egyszer szüljön a kutya,mert akarok egy kiskutyát. csak arra nem gondol, hogy teljesen rossz szülőket rak össze, az eredmány idegbeteg , nem tipikus, túl nagy, túlkicsi, félős, agresszív...lesz.Mivel nem választ tudatodan vérvonalat. valamint nem egy kölyök születik, hanem mondjuk 10. már csak az első 2 oltás, féreghajtás 50-70 ezer forint. utána megpróbálja elsózni a kölyköket.

Nézd meg a menhelyi kutyák élettörténetét, majd a kétharmad így született.Aztán kiderült,hogy beteg,mégse kell és le lett adva,ki lett dobva.

2012. márc. 25. 09:13
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Én teljesen megértem.

De az is igaz, h egy barátnőmnek a tacskója átszökött a szomszéd boxeréhez, és GYÖNYÖRŰ kiskutyáik lettek. Tacskó formájú, de boxer mintájú. És egy tenyésztő meglátta, és keresztezni kezdte, az ilyen fajtisztákat, és úgy viszik, mint a cukrot.

És az uszkár és labrador keverék, ami külföldön elismert, és keresett faj???

2012. márc. 25. 10:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

az uszkár labrador keverék nem elismert külföldön, Nem ismert és nem keresett. Rásózzák emberekre. Papirok nélküli keverékek.

És tenyésztőp soha nemkezd elkeveréket gyártani,az egy szaporító, aki pénzt akar csinálni a kutyákból.És valószínű szintén kutyákhoz tökhülyéknek adja el.

2012. márc. 25. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!