Tényleg nem szabad megfürdetni a kiskutyákat 6 hónapos
korig?
Figyelt kérdés
Tegnap voltam boltban, hogy megvegyek minden fontos dolgot a hamarosan érkező kiskutyának( 10 hetes), és az eladó lebeszélt a kutyasamponról, mivel nem szabad fürdetni mert a bőrén van faggyú és ha megfürdetem, akkor ez lejön és a bőre védekezőképessége legyengül és minden baja lesz (bőr írritáció stb.)
Ez most komolyan így van?!
Ma hozom haza tuti alom szaga lesz..azt terveztem h megfürdetem, de most dilemmába vagyok...Segítsetek!
Semmi baja nem lesz, ha megfürdeted. Csak vigyázz, hogy teljesen száradjon meg, ilyen hidegben gyorsan meg tud fázni.
2012. febr. 11. 11:32
2/16 anonim válasza:
Dehogyis :)
Ez badarság :) Túl gyakran fürdetni nem szabad... De ez is samponfüggő...
Biogance My Puppy sampont ajánlom, nagyon jó! :)
2012. febr. 11. 11:33
3/16 anonim válasza:
Nem értem miért tennéd ki rögtön egy fürdetésnek, épp elég neki, hogy elszakítjátok az addigi környezetétől. És akkor mi van, ha alom szaga van?
2012. febr. 11. 11:34
4/16 anonim válasza:
Óvatosan, ne áztasd agyon, jó legyen a víz hőmérséklete is, és töröld meg azonnal, végig melegben legyen, nem tudom, lehet-e hajszárítózni?! Mindegy, a lényeg, hogy ne fázzon meg, és ne dörzsölgesd órákon át:)
2012. febr. 11. 11:35
5/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Szerintem akkor megfürdetem :)
2012. febr. 11. 11:35
6/16 anonim válasza:
Meg lehet fürdetni, de semmiképpen ne az első napon. Elég stressz lesz neki elszakadni az alomtól. Utána viszont nem szabad hetente fürdetni, tényleg nem tesz jót a bőrének.
2012. febr. 11. 11:37
7/16 anonim válasza:
Meg szabad fürdetni, csak utána jól szárogasd meg, és egy ideig ne legyen huzatban.
2012. febr. 11. 11:39
8/16 anonim válasza:
Megfürdetheted, csak mindenképpen kutya sampont használj hozzá, mert akár milyen márkás tusfürdőd/samponod van az szárítja a kutya bőrét.
Mi nercolajasat használunk, szerintem nézz utána.
Jó kutyázást! :)
2012. febr. 11. 11:41
9/16 anonim válasza:
Egyébként mi mindig úgy időzítjük a fürdetést, hogy az utolsó séta után. Megtörölgetjük, betakarjuk, ott van neki az egész éjszaka, hogy rendesen megszáradjon, így még nem volt belőle baj. De szerintem is várj vele pár napot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!