Border collie kutyusom egyszerűen nem tud sétálni. Mit tegyek, hogy végre megtanulja?
Jenna (1, 5 éves, szuka, border collie) minden más téren rendkívül intelligens, gyorsan tanul, engedelmes, és rengeteg trükköt tud, mindig töröm a fejem, hogy mit találjak ki neki, amit megtanulhat. De sétálni egyszerűen nem tud megtanulni....Mindig nagyon örül, ha veszem elő a pórázt meg a kulcsot, nyugodtan tűri, amíg ráteszem a nyakörvet, szépen leül, az ajtó elé, megvárja hogy kimenjek, és csak utánam jön. (fontos lehet, hogy ilyen kertvárosos részen lakunk) Ahol nincs kutya ot nincs nagy gond, csak kicsit gyorsabban menne mint én, de az még nem is lenne gond (annyira), de ha kutyás részhez érünk, és a kutyák elkezdenek ugatni, teljesen megőrül...Ugrál, ugat, morog, körbe-körbe rohangál körülöttem, meg van veszve. Már mindent próbáltam. Megálltam és megpróbáltam megvárni, hogy rám figyeljen, nem jött be. Megtorpantam és irányt váltottam. (semmi hatás) Hoztam jutalomfalatot, és azzal próbáltam magamra vonni a figyelmét. (nem volt eredmény) Hoztam a kedvenc játékát, az se érdekelte. Próbáltam tudomsát sem venni róla. Próbáltam rászólni, először nyugodtan, nem vált be, és az erélyesnek sem volt semmi hatása. Mostmár tényleg nem tudom mit tegyek, mert tény hogy így én se megyek olyan szívesen sétálni, mintha rendesen jönne, pedig szüksége van a mozgásra. Egyébként sétánk célpontja egy kivezető foldút, ahol soha nem jár senki. Szeretném azt mondani, hogy ott elengedem, és szabadon rohangálhat, de nm merem elengedni, mert félek, hogy nem jön vissza. (tudom, hogy meg kell neki tanítani, de nem tudom, hogy kedzhetnék neki)
Ebben a kettőben kérnék semígtséget, minden (értelmes) választ eőre is köszönök!

számodra a kutyasuli leglényegesebb előnye nem az,hogy mit tanulsz az első pár órán :)
a lényeg a SOK KUTYA ! a lényeg,hogy a kutyád TALÁLKOZIK,ISMERKEDIK,JÁTSZIK MÁS KUTYÁKKAL azaz szocializálódik!!
a heti 1 X kutyaiskola 10-15 hét után lényeges alapvető javulást hoz !!
azok akik már nem járnak,vagy abbahagyták 1-2-3 vasárnap után egyszerűen kimagyarázzák,hogy ezért,vagy azért nem, de ezek nem igazak. ők egyszerűen lusták :)
nem verik a kutyákat ! ami nem jelenti ,hogy nem bántják . csak mindenkinek mást jelent maga a szó!
egy erőteljes pórázrántás ,sok ember számára egyértelműen bántást sőt egyenesen verést jelent!
egy " komolyabb "kutyás számára ,meg egyszerű pórázrántás, egy korrigáló . annak erősségét függetlenül:)
( nem mindegy ,hogy neveletlen roti, vagy jól szocializált és nevelt yorki :)
te a saját fejed után mész . és sajnos el fogod cseszni ! húzd el a segge... a kutyasuliba vasárnap :) vidd a kutyád is !

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!