Nem tudom mit csináljak a kutyámmal. Nem arról van szó, hogy agresszív, de például a lépcsőházban egyszerűen nem bírok vele. Mit csináljak? (lent részletesebben kifejtem)
de igen, ez agresszió . a megoldása, pedig az,hogy a megfelelő pillanatban LETILTOD . ez megtanulható a kutyaiskolákban .
sok oka lehet az ilyen viselkedésnek, de a te hozzáállásodon is sok múlik. hogyan viselkedsz vele a lépcsőházban ,a liftben, mennyire irányítod pórázon, váratlan helyzetekben,stb.
mennyire motiválható, mennyire pörög, mennyire fáradt, stb,stb,stb.
a jutifalat, a pórázrántás, a szöges-nyakörv ,a síma textil nyakörv, a simi, a beszéd a kutyához, egyszóval a büntetés és jutalmazás akkor működik, ha az ingert a megfelelő pillanatban kapja a kutya. ezek kombinációja hozza meg az eredményt a rossz viselkedés LETILTÁSÁHOZ. a NEM szó csak akkor működik ,ha a kutya megérti annak értelmét. és csak akkor érti meg ,ha te azt megfelelően csinálod!! :)
később pedig jöhet a nevelés . amikor is leneveled arról,hogy így reagáljon a liftből kilépő kutyákra!
hol?? pl: kutyaiskola !
próbálok falkavezér lenni, de ez is ebbe tartozik akkor bele igaz? ilyenkor rászólok hogy nem, nem szabad, ilyeneket mondok neki és (ezt olvastam hogy ilyen jó) itthon nem szólok hozzá,nem simogatom meg egy darabig, hogyha ilyen durván viselkedik..lehet hogy csak ezen kéne változtatnom, hogy még inkább próbáljak meg falkavezér lenni, és akkor a lépcsőházban sem fordulnának elő ilyen gondok?
jó, lehet hogy nem természetes, nem tudom, az én kutyám séta közben csak úgy ugatni,vakkantgatni nem szokott, hanem van 1-2 kutya a lakótelepen akivel kiskora óta nem jön ki jól és csak őket ugatja, de mivel ritkán találkozunk velük jó esetben, ezért az ugatás is ritka
értem, teljesen igazad/igazatok van..
és hogy én lehessek a falkavezér, miket csináljak még? eddig olyanokat csináltam csak, hogy az ajtón,liftben én vagyok az első ő csak utánam jön be, ha hozza a játékát akkor nem játszok vele, hanem csak akkor ha én szeretnék, amikor hazajövök és nagyon örül akkor nem foglalkozok vele, először bejövök a házba, lepakolok stb. és csak utána üdvözlöm. Még miket csinálhatnék?
Itt van egy elég jó összefoglaló. Azt is olvasd át, amit csinálsz már, hátha van még mit javítani rajta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!