Ivartalanított kan kutya bizonyos kutyákkal szemben agresszív, ugyanakkor sok "haverja" van. Mitől lehet?
Valószínűleg azokkal tud normálisan együttműködni, akivel első ránézésre is egyértelmű alá-fölérendeltségi viszonyban van. Egyébként meg a farkcsóválás simán lehet csak izgatottság is, éppen ezért kell az egész testbeszédét nézni. Ha égnek áll a farka, borzolja a szőrét, vagy egyszerűen csak befeszül minden izma, az nem egy jóindulatú póz.
Nem tudom, mit értesz megnyugtatás alatt, de amennyiben nyugizást, simogatást, vagy ilyesmit értesz alatta, úgy felejtsd el, ezek mind-mind pozitív visszajelzések a kutyának, és ha látszólag nyugodtabb is lesz tőle, mert megerősítetted a viselkedését, egyáltalán nem fog változtatni a viselkedésén, sőt.
Én azt javasolnám, hogy keress fel egy jó kutyaiskolát, nézzétek át a falkasorrendet, meg hogy le van-e mozgatva eléggé a kutya, vizsgáljátok meg ott élőben, hogy mégis miért meg hogyan támad, és találjatok rá egy megoldást.
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem nézek megint egy kutyasulit mert bár nem az első kutyám, de nem érzem magam profinak, félek csak rontanék a helyzeten. Van olyan suli Budapesten (amúgy XI. kerület) ahol esetleg kifejezetten agresszív kutyákkal is foglalkoznak? Esetleg tudnak egyénileg leckéket adni nekünk?
Természetesen a nyugtatás alatt nem a simit meg a gügyögést értettem, szeretem kutyaként kezelni a kutyát, nem szoktam tutujgatni. Úgy gondoltam hogy esetleg leültetem nagyon szigorúan háttal a kutyának akire támadni akart volna, és egészen addig nem nézhet hátra míg meg nem nyugodott, el nem lazult. Közben a másik kutya hátulról szagolgatja. Csak sajnos a legtöbb kutyás azonnal megijed, és nem vállalja hogy a kutyáink tovább ismerkedjenek "nehogy megharapja". Egyedül a német juhászos engedte tovább a 3 éves kutyáját, vele pár apró összezördülés után minden rendben ment.
Én csak azt nem értem, hogy ha nem lenne falkasorrend kialakítva illetve nem lenne lemozgatva rendesen akkor minden kutyára támadna, nem? Ráadásul nincsenek vele gondok, mindig elfárad, nem szedett szét soha semmit, szobatisztán adta a tenyésztő 8 hetesen, szájába/táljába belenyúlok semmi, engedelmes is. Viszont vannak akiket szeret, vannak akiket utál, ezért nem értem. És teljesen változó, a 15 éves tacsit aki hanyatt vágta magát neki (tehát abszolút alárendelt szerepben volt) meg a vicsorgó, támadó állásba feszült argentin dogot is támadta, tehát nem feltétlen alá-felé rendelt szerepekről szól, mert akkor séma szerint menne mindegyikre.
Nem értem én ezt de köszönöm a válaszokat, megyünk megint suliba, ha tudtok mondani olyan helyet ahol speciálisan ezzel foglalkoznak azt nagyon megköszönöm/további ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!