Ha kennelből veszek kutyát, akkor annak már nem tudok új nevet adni, ugye? Mert, hogy ott már megvannak a nevek, és a törzskönyv is ez alapján készül el. Asszem.!
Ahogy az előttem szóló írta, a hívónév nem azonos a törzskönyvi névvel. Hívónevet bármit adhatsz. Én a kutyáim törzskönyvi nevébe is beleszóltam (vannak ugyan megkötések, a kezdőbetű, az, hogy hány tagú a név) de az általam választott törzskönyvi nevet kapták a kutyáim.
A tenyésztőt úgyis általában még az elom születése előtt kiválasztod, tehát beleszólhatsz a törzskönyvi névbe is.
lehet. biztos sok helyen láttál már tenyésztőknél képeket és felettük-alattuk neveket.
pl: Ch. Jimbeam Cola of Surprise "Lumi"
Ch. az a Champion. a Jumbeam Cola a kutya "törzskönyvezett neve" (asszem) és az of Suprise a kennel neve ahonnan származik. a "Lumi" a családi és hívó neve.
Egyszerű nem?:D
Normális tenyésztő, ha megbeszélitek, akkor arra törzskönyvezi akár a kutyát. Ha már megtörtént a törzskönyvezés, akkor már sajnos nem.
Persze csak ha a név megfelel az ő kritériumainak (általában a kezdőbetű kötött!)
Mi eleve megbeszéltük, arra törzskönyvezte, úgy is hívjuk.
De egyébként tök mindegy, mi van a törzskönyvben, hiszen a hívóneve bármi lehet, nálunk az állatorvosi adatbázisban is csak a hívónevükön jegyzik a kutyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!