Valaki nem tud olcsón Yorki kiskutyát?
Borsod megyei vagyok szal minél kizelebb ..
Nagyon szeretnék egyet :)
Rád is ugyanez vonatkozik:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4996049-boxer..
Oltások, chip, jó minőségű táp, kezdő felszerelés, esetleges betegség esetén orvosi költségek... Erre miből telik majd, ha most nincs pénz megvenni normális helyről?
Amúgy én is 20 ezerért vettem a kutyámat annak idején, mert nem tudtam mi a különbség tenyésztő és szaporító között. Leírom az első két év költségeit, a kötelező oltásokon és chipen kívül.
Rossz a gyomra, csak a legjobb minőségű tápot tudja megenni és emészteni, 30 ezer havonta.
Kétszeri hasmenés/szorulás injekciók darabja 3500 forint.
Ivartalanítás: 20000 forint.
Rejtett here műtét: 15000 forint.
Garatgyulladásra kezelték három hétig: 80 ezer forint. (Injekciók, lyme-teszt, teljes vérkép, vizelet, stb. mert nem javult.)
Kiderült nem is garat, hanem örökletes szembetegség: 50 ezer forint a műtét, egy hét aggódás és idegeskedés, éppen csak megmaradt a szeme.
Allergiás a darazsakra, emiatt ödéma a fejen, kalcium injekció+antibiotikum: 8000 forint.
Ki sem akarom számolni mennyi volt ez így összesen, a gatyám ráment, persze akkor is az én kutyám, felelősséggel tartozom érte, de többet nem lesz szaporítótól az is biztos. Amit megspóroltam a vétellel, azt kamatostul kifizettem a dokinak egy Hawaii nyaralásra. Ez van.
Én egy új mazda 6-ost szeretnék,van rá kb 100 000 Ft-om. Nem tudod hol árulnak olyat?
Ja és szolnoki vagyok,úgyhogy itt legyen már a közelben mert utazni sem fogok érte.
Kb. ilyen a kérdés,amit feltettél.Egy olcsó kutyát akarsz,de fajtatiszta legyen,és nem is utazol érte.
Ez a kutya 10-12 évig a társad lenne,olcsó kutya révén pedig felkészülhetsz,hogy te fizeted a dokid nyaralásait...A yorkiknak tudod mennyi bajuk van,ha rossz helyről van véve...? Sőt,néhol még a jobb helyeken is becsúszik 1-1 betegesebb egyed...Miért akarod az ő és a saját életed is megnyomorítani?
Én egy ötös iphonet keresek, nagyon kéne, mert a régi összetört, de jó gazdája lennék!
Ja, és persze azért jó lenne, ha olyan lenne, ami múködik a következő 10 évben, mert nagyon meg szoktam szeretni a telefonokat, és olyan szomorú vagyok mindig, mikor bajuk van, vagy meg kell válni tőlük...
4-es vagyok, pont most gondoltam utána, hogy eddig PONTOSAN mikor és mennyit költöttem a kutyára extraként, azért mert valamiért beteg volt. És tudjátok mennyit? Megközelítőleg 300 ezer forintot. Álomkutyám egy svájci fehér juhász, de úgy voltam vele hogy nem engedhetem meg magamnak, nagyon drága abból a kennelből ahonnan szeretném. A sors fintora, hogy a pénzből amit a dokinál hagytam, dalolva megvehettem volna álmaim kutyáját, és most kiállításokra vihetném, versenyeztethetném, mert lenne törzskönyve. :D
Ez remélem jó példa mindenkinek aki szaporítótól vesz kutyát.
(Ne értsetek félre, imádom a kutyámat és ha most valaki azt mondaná tessék itt egy svájci fehér juhász tk-val a szülőktől akiket kinéztem a kutyámért cserébe, akkor gondolkodás nélkül nemet mondanék. De azért kicsit elszomorít mikor szembesítem magam azzal, hogy mekkora idióta voltam. Bocs az OFF-ért.)
Pont most írták le 100-an,mennyire fontosak az orvosi vizsgálatok.Neked utolsó mennyi orvosi vizsgálaton esett át a szintén "rossz minőségű" kutyád?
Mert ha egészséges kutya lenne,amit papírral tudsz bizonyítani,akkor nem adnád 40-ért,mert még a vizsgálat ára sem jön ki belőle,nemhogy a oltások,a fedeztetés,a tenyészszemle,a féreghajtás és a minőségi táp...
És miért akarod fedeztetni?
Nincs elég roncs yorki a világon?
Mivel tud többet a tied,mint bárki másé..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!