Tapasztalt kutyások. Kutyát tiltani tényleg dühösen kell?
Így van, ahogy Szilvi leírta :)
Amúgy megnézem azt a verekedést, ahol egy sima "nem"-mel ki lehet zökkenteni 2 verekedő kutyát.
Meglátásom szerint minden egyed és szituáció függő.
Van olyan szitu és kutya, ahol elég egy halk, határozott nem is. De ott a másik véglet, h rázúdíthatod a kutyára az összes "haragod", az is kevés lehet adott esetben.
Azért ne az jöjjön le, hogy tükör fanatikus vagyok :D Egyik módszert sem istenítem...a kevert, kombinált technikáknak vagyok a híve :P
De amúgy igen...hiába zúdítja gazdi minden haragját a kutyára, ha amúgy tök lúzer és a kutya TUDJA, hogy ez csak egy hisztéria gazdi részéről...és köv. naptól úgyis ráhagyja az ebre a dolgokat
"Szerintem nem arra gondolnak, hogy hagyd szankció nélkül az engedetlenséget, hanem arra, amikor pl nem éren tetted, pl otthon károkozáskor."
Én meghallgattam Korom Gábor előadását, ő konkrétan azt hozta fel példának erre a dühdobozra, hogy nem megy a helyére a kutya, vagy nem adja oda a csontot, vagy valami ilyesmi szitu volt, szóval abszolút aktuális, és hogy akkor ne csinálj semmit, majd csak két héttel később, ha már elég dühös leszel.
Pár éve én is meghallgattam, de már nem igazán emlékszem rá :D
De ez gáz...ha nem megy a helyére, odazavarom...ha nem adja a csontot, elveszem...ha morog pofán vágom...nehogy már a nyúl vigye a puskát :D
Hm, én nem hallottam ilyesmit az előadásán :)
Pont a behívást hozta fel témának, ha Fifike 1,5 órán át nem jön be, majd végül betalál gazdihoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!