Tapasztalt kutyások. Kutyát tiltani tényleg dühösen kell?
Csak az enyémről tudok nyilatkozni.
Alapvetően csöndesen beszélek és ha "garzáda" akkor hangosan, határozottan egy szót használok. Nem lepcselek, nem ordítok, hanem annyi, hogy : NEM!
Én C.M.-nek adok igazat, szerintem nagyon jól ért a dologhoz. De magamtól is úgy gondolom, hogy nem ordítozni, dühöngeni és hisztizni kell, mint valami kontrollt vesztett idióta, hanem erélyesen rászólni. Ha ez épp sem működik, akkor el lehet kapni a kutya grabancát és úgy rászólni, de akkor sem túl dühösen.
Viszont vannak kutyák, akik nem reagálnak minden helyzetben a normál tiltásra, náluk talán eredményesebb lehet, ha a gazda dühösebb hangnemben szól rájuk. De szerintem alapvetően nem ezt kellene tanítani, mert így érzelem fogja vezérelni az embereket, amivel csak elrontják a kutya nevelését, mert ide logikus és nyugodt gondolkodás kell, hogy falkavezérnek tekinthessenek.
Nagyon szakértő suli lehet! :)
Még jó, hogy van ilyen! Ellenpéldának jó mutogatni.
Szerintem helyzete válogatja. Van olyan, amikor a "sima" tiltás nem elég, hanem meg kell mutatni a kutyának, hogy most rohadtul kihúzta a gyufát. De ha folyton úgy tiltod, mintha legalábbis miatta tört volna ki a harmadik világháború, akkor elveszíti a jelentőségét a düh, amit beleraksz, és kezdhetsz agyalni valami még keményebb büntetésen, ami aztán majd a nagyon kemény helyzetekben használ.
A népszigeti ovit meg bombázza már le valaki, olyan marhaságokat mondanak mostanában, hogy az agyam eldobom. Ezt a blogot is csak azért olvasom, hogy tudjam, miért nem ajánlom őket. Mondanak egy csomó okosságot, de az a néhány baromság közte viszont égbekiáltó...
Eddig szinte minden blogbejegyzésben találtam valami baromságot, de nem jegyzetelek, meg egy ideje nem volt kedvem nézni, szóval az újabb történésekkel nem vagyok tisztában :)
Most így hirtelen csak az jut eszembe, hogy szerintük két kutya verekedését úgy kell megoldani, hogy hívjuk ki belőle a sajátunkat... Kac-kac, egy rendes verekedésnél nem lesz behívható a kutya, de ha valami csoda folytán mégis, azzal csak lehetőséget adok a másiknak, hogy rendesen megharapja, gyakorlatilag tálcán kínálom fel neki a kutyámat, és ha ezt ki is használja, akkor a kutyám kap egy akkora negatív visszajelzést a behívására, aminél még az is jobb, ha beérkezéskor elverem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!