Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet megtanítani a...

Hogyan lehet megtanítani a kutyáknak, hogy csak engedéllyel ugorjon föl ágyra/kanapéra?

Figyelt kérdés
Addig oké, hogy megtiltom neki és nem ugrik föl, de ha meg egyszer fölengedem, akkor megzavarodik, hogy most akkor szabad vagy nem?

2013. okt. 27. 18:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám csak akkor jöhet fel ha megengedem. Egyszerű volt megtanítani: egyetlen egyszer ugrott fel magától, mire lendületből akkorát rúgtam bele (amúgy nem direkt, rohadtul megijedtem, 30 kilós shar pei :D), hogy a szoba másik felében kötött ki kis túlzással persze. Azóta is gyakran az ágyon van de csak ha hívom, ha nem vagyok itthon sem fordul meg a kis fejében, észrevenném a tappancsait az ágytakarón. Szóval szerintem ha akarod, hogy jöjjön akkor hívd fel, ha pedig feljön engedély nélkül azonnal lökd le és mondd hogy nem szabad! Nem hülyék ezek, csak kutyák.
2013. okt. 27. 18:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Azt szoktam, hogy mikor nem akarom, hogy fönt legyen, akkor picit a lábammal meglökdösöm és akkor le szokott szállni. Vagy mikor rajta fekszik a takarómon, és nem tudok betakarózni miatta, és hiába taszigálom, csak azért se megy arrébb, fogom és egy rántással kihúzom alóla. És olyankor nagy sértődötten átcammog anyuhoz. Aztán egy fél óra múlva, megint rajta fekszik...

Egyébként nem azért kérdeztem mert meg akarnám neki tanítani, és már föladtam. Akárhányszor megtanítok vagy megtanítanék neki valamit, anyu keresztbe tesz nekem. Azt se akarom, hogy a székre fölugorjon, és leküldtem onnan és leszídtam. És azt már tudja is, ha én kint vagyok, esze ágában sincs fölugrani. És már nem is szokott kunyizni tőlem. Lefekszik valahova, ahol lát, azért figyel ameddig eszem, de nem csinál olyan hisztiket, mint régen. Aztán meg anya az én fejemet ordította le, hogy hogyan képzelem ezt. Nem csinált semmi rossza, csak fölugrott. Múltkor is megyek ki a konyhába, anyu kint mosogat, és a kutya mit csinál? Az asztalról eszi a maradékot... De bezzeg mikor valamilyen sebét kell bekenni meg leápolni a kutyának, és olyankor anyut nem engedi egy méternél közelebb magához, akkor már jó vagyok. Vagy mikor dokihoz kell menni, és nekem kell ott lenni a kutya mellett, mert anyu lefogni se tudja... Én megmondtam neki, nevelje úgy ahogy akarja én már telibe sz-rom. És majd ha esetleg észhez tér, akkor majd szóljon. Még megfésülni se tudja a kutyát.

2013. okt. 27. 19:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Viszont arra majd vigyázz, hogy ha feljöhet, amikor te is ott vagy, és mondjuk kimész 1 percre wc-re vagy akármi, akkor is zavard le onnan. Mert így esélyes, hogy azt hiszi, közös. De nem közös, az a tiéd.
2013. okt. 27. 21:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha felugrik az ágyra lefele mutatsz és határozottan, nyugodtan mondod hogy le.ha lemegy juti ha nem megy le nyakörvénél fogva lehúzod és rá versz a popójára (nem mindegy hogy mekkorát, amúgy is a kutya méretétől függ)

Ismeri már a "marad" parancsszót?Ha igen szerintem nyugodtan használhatod :)

Sok sikert!;D

2013. okt. 28. 08:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tanítottam, hogy amikor magától ugrott fel, egyszerűen letoltam az ágyról. Ilyenkor leül az ágy elé és néz szívszaggatóan, de csak akkor engedem vissza, ha már lefekszik, vagy elkezd mást csinálni. A lényeg az, hogy csak azért jöhessen fel, mert te azt akarod, te felhívod. Nem azért, mert ő kikönyörgi magának.
2013. okt. 28. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!