Odakap a kutyám. Mi a helyes magatartás ilyenkor?
Bármit bármikor kivehettem a kutyám szájából. A talált vagy lopott dolgokat mindig is nagyon féltette, de ha elkaptam akkor gond nélkül kivehettem a szájából. Most pár napja azt játsza, hogy ha talál valamit, és odanyúlok (elásott kaja) akkor odakap. Nem morog, meg semmi, csak odakap. Nem harap rám, tehát látszik hogy ilyen szárnypróbálgatás féle, csak intően odakap a szájával hogy az övé. Páromnál meg nálam is ezt játsza most pár napja.
Most az előbb láttam hogy talált egy elásott parizer darabot. Gondoltam kipróbálom hogy nekem is odakap e mert én vagyok a falkavezér (legalábbis eddig így gondoltam). Megfoghatom a kutyát, nem reagál semmit. amikor odanyúltam közvetlen a szájához odanyúlt felém. Mint mondtam semmi morgás, semmi harapás. Egyből rászóltam, rákaptam a szájára, rámorogtam. Majd többször eljátszottam. ott volt a kezem, úgy kellett ennie. Semmi. Majd megint elhúztam a kezemet és odanyúltam és akkor reflexből nyúlt ismét rám. Egyből elkaptam a száját, letepertem és morogtam rá. Fájhatott neki mert nyüszkölt. Teljesen megadta magát. Kiástam én azt az elásott kaját, letisztogattam és amikor úgy gondoltam akkor odaadtam neki. Lehet nem kellett volna odaadnom neki a végén.
De nem tudom hogy kellett volna ebben a helyzetben mint domináns félnek viselkednem.
A héten beteg volt, el lett kényeztetve. És lehet hogy ezért bátorodott így fel? 1 éves ivartalanított szuka.
Sziasztok,
Orokbefogadtam egy 3 ev koruli meretes kan Huskyt. Mielott elhoztam kennelben volt, 2 honapig ki nem jart onnan. Elso ejszakara meg akartam kotni mivel akkor meg nem volt kesz a kennel. Sikerult megszorulnia, felcsavarta magat a lanncal, ezertakartam neki segiteni, jo iranyba indult es meg akartam tolni finoman, erre hisztizni kezdett es a kezemet bekapta, megfogta de nem erosen.
Meg aznap lekerult a lancrol es mas helyet talaltunk neki ejszakara. Mostanra mar van kennelje. Kesobb is elofordult hogy a csaladunk egyik tagja simogatas kozben kicsit kemenyebben megfogta es neki is a morgos odakapos-harapos hisztit eloadta. Amit meg nem szeret ha fel akarjak emelni, meg neha az oleles alol kibujik, ha fenntrol van atolelve. Amugy nagyon baratsagosnak tunik, de nem tud tul sok mindent. A "nem szabad"-ra hallgat, hivasra legtobbszor jon, es ha eppen setal es elkapom azzal sincs problema, mosolyog ha simogatom, meg boldognak latszik amikor az udvarban rohangal, vagy setal. A kajat el tudom venni elole, simogatni a fejet eves kozben is lehet. Kb egy hete van nalam. Namost az erdekelne hogy a leirtak mekkora problemat jelenthetnek ? Kinevelheto-e mindez belole ? Koszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!