Jó ötlet elvinni a Népszigeti Tükör oviba?
3 hónapos keverék kutyáról van szó. Valószínűleg nagy lesz, apuka amerikai bulldogszerű.
Szeretném vinni a Tükör oviba és suliba is.
Mit gondoltok erről a suliról? Az oviba is van értelme vinni vagy egyből majd a suliba csak?
Én ovi helyett kulturált kutyás társaságot kerestem. Kinn a szabadban, kicsi és nagy kutyák, félénkek bátrabbak, kölykök, idősebbek... :D
Gyakran megtörtént, hogy félős kutyus idővel feloldódott, ha a gazdik hagyták, hogy minden menjen a maga természetes útján. És nagyon jól meg lehet figyelni, más hogy viselkedik, hogy bánik a kutyájával, ugyanakkor nem mondja meg senki mit hogy csinálj... szóval kiválaszthatod a neked legszimpatikusabb jelenséget, kérdezhetsz az emberektől, szívesen adnak tanácsot.
Szóval, ez is egy alternatíva, míg a kutya kölyök. És számomra izgalmasabb volt megkeresni a szimpatikus közeget ahol azért vagyok, mert jólérzem magam, mint egy suliba bemenni, ahol ott kell lenni.
"kezdetnek azért nem árt, ha nagyjából egyforma habitusu kutyák vannak"
Egyrészt ártani talán nem árt (kinek mit jelent ez a szó, ugye), de hogy nem is használ, az is biztos.
Másrészt meg ha csak kezdetnek lenne így, de én úgy tudom, hogy például a bull típusú kutyákat tanfolyamon is külön kezelik, ami azért valljuk be, rohadt nagy gáz. Az amerikában oktató tükrös csaj blogján is olvastam, hogy aggódott a nem összeillő kutyák miatt, én meg nem értem ezt a fogalmat :D A szocializáció azt jelenti, hogy a kutyát mindenféle helyzettel megismertetjük, nem csak azzal, amit egyszerű kezelni.
Az én kutyám a rámenősebb fajta. Kb így nézett ki egy félénk kutyával való találkozása: a félénk kutya hárította a közeledést, a kutyám otthagyta, mással játszott. A félénk kutya megkereste a hozzá hasonló habitusú kutyát. Aztán a játék hevében később találomra játszottak egymással.
Pl a félénk kutya az én kutyámmal. :D
Vagy volt, hogy az én kutyám találta meg a módját, hogyan tud játszani egy félénk kutyával. Kicsit visszább vett, kitartóan hívta, csalogatta.
Szerintem tök érdekes dolgok ezek, és úgy érzem így többet tanult a viselkedésről, és a fajtársairól, mint egy kontrollált környezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!