Tenyésztő miért ellenzi az ivartalanítást?
Figyelt kérdés
Biztos, hogy megvan mindkettőnek az előnye és a hátránya is... de kicsit ledöbbentem, mikor egy tenyésztő azt mondta, hogy ha ivartalaníttatni szeretné valaki a kölyköt, amit venni szeretne, akkor nem adja el! Én ezt annyira nem értem....2013. okt. 21. 11:44
11/15 anonim válasza:
ma 12:51
Köze nincs az általa tenyésztett kutyák minőségének az ő álláspontjához. Attól még bőven tenyészthet jó és szép kutyákat, mert éppen nem támogatja az ivartalanítást.
Biztosan találsz másik tenyésztőt .
12/15 anonim válasza:
Vannak akik nem támogatják az ivartalanítást de ettől még se rossz ember se rossz tenyésztő nem lesz valaki. Egyszerűen egy más szemszögből szemléli a dolgokat. Én se vagyok az ivartalanítás nagy híve főleg a korai ivartalanításé nem erkölcsi okokból, egyszerűen csak sok amerikai tenyésztő ismerősöm van akiknél jóval régebben divat az ivartalanítás és egyre többször számolnak be eü gondokról...
13/15 anonim válasza:
Ő ezt így gondolja, lehet meg van rá az oka, ha ez neked nem szimpatikus akkor ne vegyél tőle kutyát. Vagy kérdezd meg miért gondolja így, lehet logikus érvei vannak.... Valamint,azért ha belegondolunk az ivartalanítás során, hormon termelő rendszereket veszünk ki a kutyából, ezzel felborítva a hormon háztartást egy kutyának, ami egy nagyon finoman hangolt rendszer akárcsak az embernél, szóval nem feltétemül egy egészséges dolog. Persze tudom van méh, meg here gyulladás is, ami szintén nem jó, valamint nem vagy az ivartalanítás ellen, nekem is van ivartalanított kutyám, ez csak egy felvetés, hogy igen is nyilván vannak olyan fajták amik érvényesebbek lehetnek a hormonrendszerbe történő beavatkozásra. Nem véletlen az sem hogy több állatorvos most már inkább az elkötést javasolja nem a méh/herék teljese eltávolítását.
14/15 anonim válasza:
*sorry nem vagyok akart lenni.
15/15 A kérdező kommentje:
Hát igen én is a MIÉRT-re lennék kíváncsi, de választ még nem kaptam. Herék elkötése? És az ilyet miért nem reklámozzák? Nem is hallottam még, hogy ilyet is lehet.
2013. okt. 21. 17:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!