Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztő miért ellenzi az...

Tenyésztő miért ellenzi az ivartalanítást?

Figyelt kérdés
Biztos, hogy megvan mindkettőnek az előnye és a hátránya is... de kicsit ledöbbentem, mikor egy tenyésztő azt mondta, hogy ha ivartalaníttatni szeretné valaki a kölyköt, amit venni szeretne, akkor nem adja el! Én ezt annyira nem értem....
2013. okt. 21. 11:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan nagy értékű ígéretes kölykök akiket így adnak el. Mert a tenyésztő azt szeretné hogy csak az ő általa kijelölt kutyákkal párosodjon a kutya. Ez a szerződésbe is benne van. Van olyan szerződés is hogy neked néha kötelességed odaadni a tenésztőnek a kutyát hogy ő elmehessen vele kiállításra pl.
2013. okt. 21. 11:47
 2/15 A kérdező kommentje:
De nekem azt mondta, hogy azért, mert szerinte az ivartalanítás sok gondot okoz a kutya egészségének....
2013. okt. 21. 11:49
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát az ilyen koncepció nem egészen helytálló :D Szerintem keress másik tenyésztőt... mert ha ilyeneket mond akkor nem tudom hogy mikor találhat ki akármi mást is..
2013. okt. 21. 12:00
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A tenyésztő is ember. Közöttük is vannak különböző felfogásúak. Ahogy állatorvosok között is van még olyan, aki szentül meg van győződve, hogy szülnie kell a szukának.
2013. okt. 21. 12:09
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű, nem kell tőle vásárolni. :) Amúgy sokan vannak akik már csak az életkorukból adódóan is hajlamosabbak a régi (tév)hitek sakndálására, és nem tudják magukévá tenni az új eredményeket. Hogy ez probléma vagy sem, nem tudom.
2013. okt. 21. 12:15
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Nekem van egy gyanum hogy a te "tenyésztőd" csak egy egyszerű szaporító. Hobbi kutyákat eleve ivartalanítási kötelezettséggel szoktak eladni javarészt, elkerülve ezzel a szaporítást. A kiállítási, extra minőségű kutyákat, akikkel a leendő gazdinak céljai vannak (kiállítás, leendő kennel alapítás), ott nem szoktak ivartalanítani.
2013. okt. 21. 12:15
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:15

Álomvilágban élsz. Rengeteg tenyésztő ad el kutyát "hobbira" és nagyon nem foglalkozik azzal, hogy ivarosan kerül el tőle a kölyök.

2013. okt. 21. 12:20
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
Tenyésztő csak akkor mond ilyet, ha nem hobbikutyának akarja eladni, hanem továbbtenyésztésre, mert annyira klassz kutyus (díjnyertes szülők, és a kiskutya is nagyon szép), hogy érdemes lenne ezzel foglalkozni. Viszont akkor olyan helyre is viszi, pl. kiállításokra, és úgy is árulja, hogy továbbtenyésztésre. Aki egészségügyi okokra hivatkozik, az nem hallott pl. méh- vagy heregyulladásról. Egy normális tenyésztőtől ivartalanítási szerződés nélkül nem is kapsz kiskutyát.
2013. okt. 21. 12:21
 9/15 A kérdező kommentje:

Hát ez az! Én is eddig épp az ellenkezőjét hallottam. És még azt hittem, milyen felelős gazdinak tűnök majd a szemében...

Kedves egyik válaszoló, nem szaporítóról beszélek! Nem írom ki a nevét így, de sokan ajánlják és neves tenyésztő. Ha gondolod privátban megmondom. Érdekes, mert én direkt mondtam, hogy családi kutyának gondoltam és már van egy ivartalanított másik kutyám.... érdekes. Na mindegy, akkor ő már kilőve.

2013. okt. 21. 12:51
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Valami nincs rendben nála.Egy tenyésztő örül,ha a hobbi ebet ivartalanítani szeretné a gazdi,így nem kell holnap után az általa eladott kutya ilyen olyan szaporulatával találkoznia.
2013. okt. 21. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!