"Komolyabban" kutyázók! Hogy egyeztetik össze a magánéleteteket a kutyával? Párotok is részt vesz a kutyás programokban (séták, kutyasuli, kirándulások, stb)? Ha nem, akkor hogy fér bele a szabadidőtökbe minden mondjuk munka mellett?
Bár nem élek párkapcsolatban,de kutyázás mellett eléggé nehéz lesz párt találnom.
Eddigi ismerkedéseimből mindig úgy jöttem ki,hogy kutyab*zi.Meg kistestű kutyáim vannak és emiatt sok csávó le szól,hogy az nem kutya.Oké akkor vége is a beszélgetésnek.Nekem minden méretű és fajtájú kutya az kutya! Ha vkinek nem tetszik a hobbim meg húzza a száját,hogy az nem is komoly hobbi,egyszóval nem érti meg.Akkor nálam nincs esélye!
Én is úgy gondolom,hogy olyan párt kell találnom aki szintén kutyás körökben mozog :)
Mi már 1 éve voltunk együtt amikor jött az első közös kutya. Nekem mindig is volt kutyám neki előtte soha de vágyott rá. Viszont a fajtákban nem tudtunk kiegyezni :D Végül úgy döntöttünk, hogy akkor "enyém" lesz az első kutya és én választok fajtát. Én tanítottam neki mindent a kutyázásról, de mára már úgy érzem a tanítvány túlnőtte mesterét :D Na megjött a kutyusom és annyira beleszeretett magába a kutyába és a fajtába is, hogy amikor a második kutyán gondolkoztunk ami már az "övé" akkor némi hezitálás után stabilan eldöntötte, hogy neki is az a fajta kell :) Mostanában ideiglenesezünk is és ha kinézek egy kutyát akkor az elején még tartózkodó (ami 1-2 napot jelent :D) aztán menthetetlenül szerelmes lesz és a gazdisodást jobban zokon vette mint én. Most a második ideiglenes kutyánkat sem nagyon akarta, mert a fajtájával sosem volt kiegyezve, de most van nálunk egy hete és már sajátjaként szereti :) Egyikünk kutyásabb mint a másik :) Ha anyagilag megtehetnénk már nagyon sok kutyánk lenne, a menhelyes kutyák között is szinte minden héten talál olyat, amit máris örökbefogadna amellett, hogy az ideigleneseket is örökbe foagná, de örülök is, hogy nincs annyi pénzünk, mert akkor nekem kellene gátat vetnem a kutyák létszámának ami nekem is nehezemre esne és akkor a minőségi foglalkozás kárára menne az egész.
Múltkor pont arról beszélgettünk, hogy ha valamiért vége lenne a kapcsolatunknak a következő emberkének fel kéne kötni a gatyáját mert ha a kutyázós élet nem jönne be neki vagy bármi rossz szava lenne a kutyáinkra akkor labdába sem rúghatna nálunk :D Az is egyértelmű, hogy mindketten két kutyával élnénk tovább, főleg mivel a mieink már megszokták a falka életet nagyon nehéz lenne egyedül maradniuk. A két ideiglenes között is csak két hét telt el, amikor elment az első akkor úgy gondoltuk, hogy jó lesz egy kis nyugi, de nagyon hamar rá kellett jönnünk, hogy mégsem jó a nyugi és kell az a harmadik kutya :D A kutyáink sem pörögtek annyira, nekik is jobb ha többen vannak :) Bár a kutyázás szinte minden időnket kitölti, azért tudunk némi időt szakítani arra, hogy kettesben legyünk vagy elmenjünk bulizni. Mi kutyasuliba sose jártunk, de ezzel időt nem spórolunk, mert az kb másfél óra lenne csak egy napból. Az én munkaidőm rugalmas, én osztom be az időmet, ő napi 8-10 órákat dolgozik hétköznap, de ettől függetlenül tegnap is este 9kor indultunk el nagy sétára, játékra úgy, hogy ma reggel 5kor kelt és az ő ötlete volt, hogy menjünk :) Igazából kutyázás alatt is lehet ugyanúgy beszélgetni, együtt lenni, sőt sok kutyás barátunk van, szóval ha velük találkozunk akkor is egyértelmű, hogy közben kutyázunk :D
Az előző kapcsolatomban nekem is sok vita volt ebből, mondjuk tény, hogy akkor én erősen kompenzáltam a kutyázással, meg erre amúgy is hajlamos vagyok. Ha valami nem jó, akkor a (szerintem, magamtól elvárt) normálisnál többet, aktívabban kutyázom. Mondjuk erről speciel pont nem a kutya tehet, hanem az, hogy ő nem elégítette az igényeimet, és inkább a kutyákhoz fordultam, mert velük viszont mindig jól érzem magam.
Most épp megint intenzíven kutyázós időszakomat élem, szóval nem is nagyon férne bele egy pasi, csak ha ő is elvetemült kutyás lenne :)
Nevelésben nem vesz részt, ő csak simizni szereti.
A napi sétákkal semmi gondja. Ellenben, ha itthon klikkerezek (panel), azt utálja :D
Eddig minden oké volt, viszont 1 hónapja szombat-vasárnap is 5-5 órát töltök a kutyasuliban, ezért már neheztelt, de beletörődött. Most kitalálta, h megjavítja az RC autóját és ez idő alatt megy autókázni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!