"Komolyabban" kutyázók! Hogy egyeztetik össze a magánéleteteket a kutyával? Párotok is részt vesz a kutyás programokban (séták, kutyasuli, kirándulások, stb)? Ha nem, akkor hogy fér bele a szabadidőtökbe minden mondjuk munka mellett?
Eddig nem találtam olyat, aki ezt támogatta volna...
Az utolsó kapcsolatomban sokszor ezen ment a vita (többek között), hogy az én hobbim (kutyázás) mindig háttérbe volt szorítva az övéivel szemben. Én mindig mindehová elkísértem, de a kutyás találkozókra, összejövetelekre mindig egyedül kellett mennem, mert neki ehhez nem volt kedve. A kutyáim közül egy kedvence volt, őt simogatta, néha-néha elvitte sétálni, a másikat folyton leszólta - piszkálta, másoknak úgy mesélt róla mintha egy degenerált barom lenne szegény kutya...
Mondanom sem kell, hogy mennyire rosszul esett, hányszor vesztünk össze emiatt, mert azért a kutyáimat nem szólhatja le senki!!!...
Legközelebb majd úgy választok, hogy a kutyázás mindenképpen egy közös vonás legyen köztünk. :)
Én csak félkomolyan kutyázok :D
A párom szereti a kutyákat, de teljesen más a felfogása. Mondjuk már sokat alakult :) Viszont csak ritkán tudom bevonni a kutyás eseményekbe, mert ő egy hamisítatlan kocka. Azonban ha bárhová viszem a kutyát, akkor nem happog, hogy miért megyek el, még a kutyasuli árával is kibékült, mert látja a kutyán, hogy mennyire élvezi. :)
Hát, az én párom nagyon nem együtt működő sajnos.
Őt teljesen hidegen hagyja a kutya, sokszor veszekszünk is miatta, mert "féltékeny" a kutyára.
Nagyon sokszor szóvá teszi, hogy a kutya, a kutya, és a kutya.
De, az elmúlt egy hónapban javulás látható, mert ő is foglalkozik vele már. (játszik vele) Meg kezdi felfedezni, hogy mekkora élmény, amikor kérsz valamit a kutyától, ő meg farok csóválva megteszi neked.
Úgyhogy úgy néz ki, hogy javuló tendenciát mutat a kutyázás terén, bár sokat nem várok tőle :)
A szabadidőm ami van azt én is a kutyával töltöm, talán túl sokat is.
Közös séták nincsenek párommal, ha kutyát sétáltatok, akkor mindig szólok más kutyásoknak is, és bandázunk egyet.
Bemutatókra sem jött még el párom, bár ez amiatt volt, mert mindig dolgozott olyankor, de megígérte, hogy a következő bemutatónkra eljön.
Amúgy, úgy fér bele a szabadidőmbe a kutyázás, hogy most nemrég fejeztem be a sulit, most kutyakozmetikusnak tanulok, és szerencsére nem olyan kötött a dolog, van olyan nap, hogy menni se kell, meg van olyan is, hogy csak pár órát vagyok tanfolyamon, és amikor hazajövök akkor van egy csomó szabadidőm kutyázni.
De én se tudom mindennap vinni mondjuk sétálni, se kutyasuliba, olyankor itthon gyakrlunk új trükköket, vagy a régieket ismételjük, sőt, van olyan nap is, hogy egyáltalán nem tudok vele foglalkozni, de olyankor a kutya is pihen, egész nap alszik. Szerintem neki is szüksége van arra is, hogy egy-két nap ne tegyen semmit, csak aludjon. A viselkedése egyáltalán nem változik olyankor, ha pár napot nem tudok vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!