Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Komolyabban" kutyázók! Hogy...

"Komolyabban" kutyázók! Hogy egyeztetik össze a magánéleteteket a kutyával? Párotok is részt vesz a kutyás programokban (séták, kutyasuli, kirándulások, stb)? Ha nem, akkor hogy fér bele a szabadidőtökbe minden mondjuk munka mellett?

Figyelt kérdés

2013. okt. 18. 11:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Párom csak ritkán vesz részt. Rugalmas munkám van, azt is általában itthon végzem, így elintézem a kutyákat, mire hazajön. A kutyasulit egyelőre szüneteltetem, de szeretnék majd újra menni, akkor kevesebbet leszünk együtt.
2013. okt. 18. 11:21
 2/19 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Gyerekkorom óta kutyázom, és nagyon fontos volt mindíg ez az elfoglaltság. Dolgoztam pet shopban, kozmetikában, állatorvos mellett, és állatvédelemben. Sokszor láttam, hogy pl. az állatvédelemben sok kapcsolat ráment arra, hogy az egyik fél komolyan kutyázott, sokszor éjszaka is...mert ezzel jár. Akkor döntöttem el, hogy a következő párom vagy kutyakiképző, vagy állatorvos lesz, mert csak ő fogadja el azt, hogy ez nekem mennyire fontos. Most párkapcsolatban élek, a párom kiképző. Együtt kutyázunk (saját kutyával), együtt vezetjük a kutyaiskolát, esténként órákat beszélünk kutyás témáról, és nagyon jól megvagyunk... mivel az ő előző kapcsolataiban is gond volt a túl sok kutyázása miatt, nagyon tudjuk élvezni a dologt, és sokszor azt, hogy a másik még bolonddabb ilyen téren:)))) Sokszor mentettünk meg együtt kutyát, és jó volt olyannal megosztani, aki nem tehernek fogta fel, hanem szintén akarta és élvezte a dologot. Szerintem ha valamit "megszállottan" szeretsz, akkor olyan pár kell hozzá, aki legalább szereti ugyan azt a dologt.... Mindez nem azt jelenti, hogy csak ebből áll a napunk...sok minden mást is csinálunk...de jó az, hogy van kivel megosztani a hobbinkat...
2013. okt. 18. 11:26
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindketten kutyázunk. Másképp nem működne a dolog. Olyan, hogy szabadidő nálunk 10 éve ismeretlen fogalom. A kötelező ház körüli dolgokon, a munkahelyen és az alváson kívül szinte minden más kutyás program. A kirándulás is kutyás program. Gyakorlatilag a magánéleünk maga egy nagy kutyás program.
2013. okt. 18. 11:34
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt kihagytam, hogy ideiglenesezek, általában még neveletlen kutyákkal, ezt ő elfogadja, támogat anyagilag, de a nevelésben nem vesz részt. Tisztában van vele, hogy egyszer 5-6 kutyát szeretnék, ezt is elfogadja. Nekem ez így elég.
2013. okt. 18. 11:39
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Eddig nem találtam olyat, aki ezt támogatta volna...

Az utolsó kapcsolatomban sokszor ezen ment a vita (többek között), hogy az én hobbim (kutyázás) mindig háttérbe volt szorítva az övéivel szemben. Én mindig mindehová elkísértem, de a kutyás találkozókra, összejövetelekre mindig egyedül kellett mennem, mert neki ehhez nem volt kedve. A kutyáim közül egy kedvence volt, őt simogatta, néha-néha elvitte sétálni, a másikat folyton leszólta - piszkálta, másoknak úgy mesélt róla mintha egy degenerált barom lenne szegény kutya...

Mondanom sem kell, hogy mennyire rosszul esett, hányszor vesztünk össze emiatt, mert azért a kutyáimat nem szólhatja le senki!!!...

Legközelebb majd úgy választok, hogy a kutyázás mindenképpen egy közös vonás legyen köztünk. :)

2013. okt. 18. 11:54
 6/19 sippara ***** válasza:
100%
Hála az égnek elég együttműködő párt "fogtam ki" ilyen tekintetben - pedig amikor összejöttünk, még csak nálam volt tervben a kutya. Egyelőre egy van, őt a párom is imádja, nem sokára hozom a másodikat kispalikee-től, már vele is megbékélt, bár az elején nagyon nem tetszett a fajtája :) Ő is tudja, hogy egyszer 5-6 kutyát (sőt, tenyészteni) szeretnék, ezzel is megbékélt, és - ahogy ezt kispalikee kiválóan leírta - nekem ez elég. A nevelésben az én párom sem vesz részt aktívan, de ha valami fontos történik (kizárás, új szokás kondicionálása), abban pár említés után szívesen támogat.
2013. okt. 18. 12:15
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Én csak félkomolyan kutyázok :D

A párom szereti a kutyákat, de teljesen más a felfogása. Mondjuk már sokat alakult :) Viszont csak ritkán tudom bevonni a kutyás eseményekbe, mert ő egy hamisítatlan kocka. Azonban ha bárhová viszem a kutyát, akkor nem happog, hogy miért megyek el, még a kutyasuli árával is kibékült, mert látja a kutyán, hogy mennyire élvezi. :)

2013. okt. 18. 12:23
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Jaa a kutyasuli árát kihagytam, épp nagyon rosszul ment a szekér, de egy rossz szava nem volt, hogy 100ezer forintot ilyesmire költök. Fordított helyzetben nem biztos, hogy szó nélkül lenyeltem volna...
2013. okt. 18. 12:33
 9/19 Valletta ***** válasza:
100%
Az én párom soha nem kutyázott előttem, de nagyon szereti őket és nagyjából már érti hogy hogyan is kell bánni egy kutyával. Egy sajátunk van, de mellette mindig van ideiglenes is, szóval együtt szoktuk menni sétálni, illetve ha kirándulni megyünk is mindig visszük őket. Tanítani viszont csak én tanítom őket, illetve a páromat is, hogy lehetőleg ne kapassa el olyan nagyon őket. :)
2013. okt. 18. 12:34
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát, az én párom nagyon nem együtt működő sajnos.

Őt teljesen hidegen hagyja a kutya, sokszor veszekszünk is miatta, mert "féltékeny" a kutyára.

Nagyon sokszor szóvá teszi, hogy a kutya, a kutya, és a kutya.

De, az elmúlt egy hónapban javulás látható, mert ő is foglalkozik vele már. (játszik vele) Meg kezdi felfedezni, hogy mekkora élmény, amikor kérsz valamit a kutyától, ő meg farok csóválva megteszi neked.

Úgyhogy úgy néz ki, hogy javuló tendenciát mutat a kutyázás terén, bár sokat nem várok tőle :)

A szabadidőm ami van azt én is a kutyával töltöm, talán túl sokat is.

Közös séták nincsenek párommal, ha kutyát sétáltatok, akkor mindig szólok más kutyásoknak is, és bandázunk egyet.

Bemutatókra sem jött még el párom, bár ez amiatt volt, mert mindig dolgozott olyankor, de megígérte, hogy a következő bemutatónkra eljön.

Amúgy, úgy fér bele a szabadidőmbe a kutyázás, hogy most nemrég fejeztem be a sulit, most kutyakozmetikusnak tanulok, és szerencsére nem olyan kötött a dolog, van olyan nap, hogy menni se kell, meg van olyan is, hogy csak pár órát vagyok tanfolyamon, és amikor hazajövök akkor van egy csomó szabadidőm kutyázni.

De én se tudom mindennap vinni mondjuk sétálni, se kutyasuliba, olyankor itthon gyakrlunk új trükköket, vagy a régieket ismételjük, sőt, van olyan nap is, hogy egyáltalán nem tudok vele foglalkozni, de olyankor a kutya is pihen, egész nap alszik. Szerintem neki is szüksége van arra is, hogy egy-két nap ne tegyen semmit, csak aludjon. A viselkedése egyáltalán nem változik olyankor, ha pár napot nem tudok vele foglalkozni.

2013. okt. 18. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!