Írnátok nekem hogyan is kell gondozni egy kutyat? (többi lent)
6 hetes tilos elhozni.Regényt lehetne írni,hogy miért,meg hogy szaporítós kutyát sem vásárolunk,és első kutyának nem épp ajánlatos egy terrier.
Fáradt vagyok regényt írni,így itt egy link.Olvasd el a hozzászólásokat és az alapkérdést,és tedd át a saját esetedbe.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4879809-munka..
Ha nincs törzskönyv,6hetesen odaadják,max 1 oltással és chip sem lesz benne,akkor egy szaporítótól veszel kutyát,ami nagyon nem tanácsos.
6 hetesen, ne hozd el. 8 hetes koráig a törvény szerint az anyja mellett a helye. Chip is kell legyen benne és legalább 1 oltással + féreghajtással kell rendelkeznie.
Keress rá a "kiskutya gondozása" "szobatisztaság" "falkavezérség" szavakra. Sok hasznos információkra lelhetsz.
Kérdezz rá ahonnan elhozod, hogy mit és hányszor evett. Érdemes úgy és avval etetni, amit addig evett, majd fokozatosan áttérni, arra amit te szeretnél neki adni.
Hazaérkezés előtt az első utat az állatorvoshoz vezessen. Ő majd megmondja mikor kell legközelebb oltásra vinned,mikor viheted ivartalanítani és sok hasznos dolgot tud mondani.
Dejók a válaszok eddig. :D
Etetni 4-5 alkalommal lehet, elosztva az adagot.
Az én kiskutyám csak mellettem tudott elaludni az első pár napban, utána a párnáján, ha odatettem az egyik ruhadarabom.
Semmi extra nem jut eszembe, legfontosabbak, hogy kedves légy vele, szeresd, játsz vele sokat. Ne hagyd magára az első napokban, utána se, túl hosszú időre.
Tehetsz rá egy nagyon kicsi nyakörvet, ha gondolod.
A kezedben kiviheted az utcára, lennt lehetsz vele kicsit, ha nem fog félni odakinn, és persze ha jó az idő.
Víz mindíg legyen előtte.
Az első két hónapra , kb ennyi ami nekem eszembe jut.
Nem kell neki túl sok minden. Pár kicsi játék, kis plüss, ha gondolod. De megteszi ha beáldozol egy zoknit, vagy bármit.
Párnád van otthon, amit neki tudsz adni, az tökéletes.
Két tálka kajának és víznek.
Valamint állatkereskedésekben láttam kifejezetten kistestű kölyökkutyáknak nyakörvet.
Ne akarj mindent jól csinálni, abból lesz a legtöbb hülyeség, legalábbis nálam így volt. Csak legyél vele természetes. Szokjátok egymást. Ez a legfontosabb.
Én olyan 3-4 hónapos korától vittem az enyémet kutyafuttatóba, és kisebb sétákra. Most 6 hónapos, és már a parkban partyzik a többi kutyával. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!