Yorki túl élheti a telet egy kertben?
persze hogy túl éli...
csak a sok szingli nő, meg az öreg nyuggerek találták ezt ki, illetve ők csináltak belőle dísz kutyát,egyébként meg kotorék eb,
szerinted ha egy drót szőrű tacsi vígan áttelel akkor a yorki-d nem ?
tessék ezt a wikipédiából másoltam ki
"A fajtát az észak-angliai Yorkshire-ben tenyésztették ki a 19. században a skótok a textílüzletekben való egerészéshez, mivel egy nagyobb kutya lába alatt könnyen átszaladt az egér, így egy olyan fajtát kellett kitenyészteni, ami kicsi, de ugyanúgy van akaratereje. Több kutyafajtából tenyésztették ki"
és egyébként is sűrű a szőre nem egy vizsla típus...
ha szélvédett helyen van Pl egy garázs (legyen az fűtetlen) akkor simán túléli
Nekem is yorkshireom van, és már a gondolattól is görcsbe rándul a gyomrom, hogy azzal a vékony szálú szőrével akárcsak egy éjszakát is kint töltsön ilyen időben, nemhogy télen. De ha fölveszel egy vékony pólót, meg egy vékony nadrágot, és kifekszel éjszakára, érezni fogod...
Nem, a yorkshire tökéletesen alkalmatlan a kerti tartásra. Naponta 4-5 alkalommal vidd ki sétálni (nem a kertbe, hanem KI az utcára) és hamar meg fogja tanulni.
Eleve nem értem,hogy jutott eszedbe kerti kutyának egy apró termetű társasági kutya.
Lehet,hogy az ősei a fajta kitenyésztésekor még kibírták kint és patkányt is fogtak,de a maiak nem."Köszönhetően"az agyatlan szaporításnak meg a küllemi tulajdonságokra való szelekciónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!