Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy 8 hónapos kutyát (vizsla)...

Egy 8 hónapos kutyát (vizsla) mennyire nehéz szobatisztaágra tanítani? (Eddig kertben élt. )

Figyelt kérdés
Sziasztok! Készülök örökbefogadni egy 8 hónapos vizslát. Benti kutyus lenne. Tudom, hogy a vizsla nagyon-nagyon okos, de mennyire nehezebb egy 8 hónapos kutyát szobatisztaságra tanítani, mint egy 2 hónaposat? Előre is köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 4. 12:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem nehezebb, mert a kutya már kiskorától azt tanulja, hogy ha fű van a talpa alatt, akkor pisiljen, kakiljon. 8 éves kutyát készülök örökbefogadni, nekem is voltam aggályaim, de megnyugtattak :) olvass utána h ilyen korú kutyát milyen gyakran kell sétálni vinni, ebben nincs tapasztalatom :)
2013. jún. 4. 12:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Ez bíztató! Esetleg valaki, aki tapasztalatait tudja megosztani velem? :)
2013. jún. 4. 12:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig kertben élt, akkor szinte biztos, hogy szobatiszta. Csak arra kell vigyázni, hogy eleinte gyakrabban kividd és lehetőséget biztosíts számára, hogy elvégezze a dolgát.
2013. jún. 4. 12:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kerti kutyáim vannak, 8 hónaposan műtve volt az egyik ezErt persze bevittűk a lakásba. Meglepő volt de egyszer sem pisilt be, ha kellet neki nyüszögöt kiment visszajőt. Még akkor sem volt gond amikor kába volt, úgy vittük ki kézben pisilni de nem volt hajlandó lakásba. Nagytestű kutyus, nagyon lakáskompatibilis, bár azóta sem szeret benn lenni.
2013. jún. 4. 12:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem az első kutyám 7hónaposan került hozzánk. Szobatisztaságra viszonylag egyszerű nevelni olyan kutyáknál mint vizsla,golden és olyan kutyák akik okosabbak. A kölykök sokat isznak,sokat pisilnek. Oszd be,hogy egy nap milyen időszakokban viszed ki a kertbe ,hogy elvégezze a dolgát. Ha minden nap betartod ezt az időbeosztást,akkor meg fogja szokni. Egyébként ha egy kutyának nagyon kell pisilni,akkor sokat liheg..Ha nem segít ez a módszer,akkor vegyél kutyapelenkát vagy kérj tanácsot olyan embertől aki ezzel foglalkozik!:)
2013. jún. 4. 13:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És a rágással mi a helyzet? Tudom sok játék kell neki, de ha el kell mennem itthonról pár órára akkor félek hogy szétszedi a lakást. Láttam már ülőgarnitúrát amit teljesen darabokra szedett egy vizsla :D
2013. jún. 4. 13:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Szint úgy volt nálunk is ,aminek nem nagyon örültünk..:D Az érintett bútorokat (vagy csak a lábát) bekentük erős pistával,borssal valamint olyan kutya távoltartó szerrel amit az orvostól kaptunk,de még így is nyalogatta... De ki lehet próbálni,nálunk a folyamatos baj az,hogy a svájci juhászom bemegy a konyhába.. Erre volt megoldás a babarács:D Szerintem míg elmész és a kutya egyedül marad,vidd ki az udvarra vagy olyan szobába mint a fürdőszoba , ahol nem tehet nagyon nagy kárt. Mi vettünk olyan játékot amibe jutalomfalatot rejtettünk,egész nap elvolt vele.:D
2013. jún. 4. 13:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy társasházban lakok és van egy egész nagy hátsó udvar (amit senki sem használ a házból de szépen gyepesített) nem rakhatom oda ki. Nekünk nincs elkülönítve a konyhánk, a bejárattal egyben van. A kiszobában lakunk, ott be tudom csukni az ajtót. De nem lenne szívem a nagyszobában is becsukni az ajtót és így a konyhába kényszeríteni. Viszont a nagyszobában meg van íróasztal, ülőgarnitúra, bőrfotel:DD Szóval nagy dilemma:)
2013. jún. 4. 14:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez így elég necces lehet..:) Készíts vagy vegyél egy Nagyobb(!) ketrecet általában a Fressnap -ban van akár medve méretűben is:D A baj,hogy elég drágák ezért ha van fölösleges faanyagod,akkor készíthetsz "kisebb kerítést" amivel bekeríthetsz egy biztonságosabb helyet:)
2013. jún. 4. 14:24
 10/10 sippara ***** válasza:

Ha a kutya igényei (fizikai és szellemi fárasztás, fegyelem, szeretet) ki vannak elégítve, alszik/pihen, amíg haza nem érsz. Ha bármi ettől eltérőt csinál (gondolok itt vonyításra, rombolásra), az nem normális, és csak és kizárólag a gazdi hibája. Bizonyos tiltott területek határát szintén gazdinak kell kijelölnie, ha ez nem megy, szintén a gazdival van gond.

Szobatisztaság szempontjából még jobb is nyolc hónaposan elhozni, mint "babaként" - egy-két hónaposan még képtelen hosszabb ideig tartani a vizeletét/székletét, nyolc hónaposan viszont már képes 6-8 órán át tartani, ha érti a dolgot (tapasztalat, nyolc hónaposan hoztam el a sajátomat, összesen három baleset volt, szinte azonnal megértett, mi a pálya) :) Sok boldogságot a kutyushoz! :)

2013. jún. 4. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!