Francia bulldog vs angol springer spániel vs vizsla?
Szeretnék egy kutyát... 2. kutya lenne elmondom hogy én kb milyen vagyok:
-szeretek sétálni és hegyekben túrázni(túrázni minden nyáron 1x szoktam egy óriás hegyen németországban sok-sok vízeséssel imádom *.*
-lány vagyok 12 éves
-a kutyus utazik velem max 10órás út..megállással és mancs mozgazással :D
-szeretek agility-zni,frizbizni meg ilyesmi
kb ennyi rólam...
Szerintetek melyik kutya lenne nekem a legjobb? a kutyus túrázik velem :)
szia!
A francia buldog sem túrázni,sem frizbizni nem fog, nem bírja az autóutat, és a nagy sétákat sem a nyomott orra miatt.
Az angol springer spániel már jobb egy fokkal.
A vizsla meg lefáraszthatatlan.
Ezeket tartsd szem előtt. Spánielem (angol cocker) és francia buldogom már volt.
A spániel nagyon tetszik :D
de a vizsla is csak a spániel az szerintem jobban szállítható kisebb mint a viz
12 évesen inkább először a szüleidet kérdezd meg, hogy vállalják-e az etetést és a többi költséget (állatorvos, felvigyázás ha othonról elkerüsz stb..) Csodálom, hogy ezt senki enm írta, a kutya 15 évre elkötelezettség, nem helyettesíti az ember barátokat.
De, ahogy a többiek is írták, a francia bulldog alkalmatlan túrázásra, 1 km útán lefekszik vagy hőgutát kap. A spánielek tapasztalatom szerint elég öntörvényűek, ha nem érzi, hogy te vagy az alfa a falkában akkor nehéz kezelni. Vizsla szerintem megfelelhet neked, de tényleg egy lefáraszthatatlan kutya.
én a border colli-t javasolnám neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!