Melyik az ideális kutyás település?
Én Felsőzsolcán lakok, egy 1,5 éves amstaff-om van. Állatorvos szempontjából nagyon jó hely, a környező településekről is sok kutyust küldenek ide, meg Miskolcról is, mert a megyében az egyik legjobban felszerelt rendelő itt van.
A környék legjobb kutyasulija is itt van nem messze. Meg a Sajó parton tök jól lehet kutyát sétáltatni.
Szentendre is jó hely. Itt van a Duna, vannak jó kutyasétáltatós helyek. A rendőrök, közterületesek, polgárőrök nem kötnek bele, hogy nincs szájkosár a kutyán (ebrendelet szerint kellene).
A kutyások túlnyomó része jó fej, barátságos, beszélgetős, a kutyák jól neveltek, játszanak, a gazdik tudnak bánni velük, ha morgós szituáció adódik. Van pár kutyás társaság, ahol akár 8-10 kutya is együtt bandázik időnként :).
Van néhány önsétáltató kutya, de őket hamar meg lehet ismerni, és egy "haza"val vagy egy dobbantással el lehet őket küldeni, nem kötekednek.
Hát, szerintem a legjobb a kutyáknak, főleg a nagytestűeknek falun. Ott ki lehet menni a zöldbe, és a kertbe. A zaj is kevesebb.
Én is falun lakok és az én kutyám nagyon szeret a magas fűben ugrálni és ilyenkor az avarban. Itt játszópajtást is könnyen talál magának, hisz minden szomszédunknak van kutyája, és minden nap kijönnek velük játszani.
utolsónak: persze, de inkább az érdekel, hogy melyik falu... mert van sok olyan is, ahol mérgezik a kutyákat, vagy ahol nincs mező, csak szántóföld, oda meg ugye nem lehet vinni a kutyát, mert az magánterület... szóval a konkrét tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
És amúgy nagyon köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!