A kutyám vonyít, ha meghall egy érdekes hangot. Miért csinálja?
Szoktak elmenni a környéken zenélő autók (kenyeres,tejes,jégkrémes kocsik) és ha meghallja elkezd vonyítani. Addig vonyít amíg zenél az autó. Ezt nem rég kezdte el csinálni.
Ez vajon miért lehet? Védi a területét? Kan német juhászról van szó.
Az én pulim is ezt csinálja.
Ő 9éves. S szinte mindegyik eddigi kutyám csinálta.
Igaz, puli akkor is vonyít ha elmegyünk itthonról.
A válasz abban rejlik, hogy a kutyáknak sokkal érzékenyebb a füle.
De ha meghallasz te is egy jó számot te is el kezdesz énekelni nem? ;)
A kutyák más frekvenciát is érzékelnek, amit az emberi fül már nem hall. Rendőrkutyák képzésében is használnak olyan sípot, amit a kutya még hall, de ember már nem.
Nekünk volt egy tacsink, mikor fuvoláztam, leült elém, nézett, és vonyított. Nem látszott rajta, hogy idegesíti, tetszik-e neki, vetélkedni akar. Muris volt.
Viszont a szomszéd kutyájának gyakran küldök csontot, ezt azt, mert mindig jelzi, de sajátságos hangon, hangszínnel, ha jön a postás. Ilyenkor addig ugat, míg meg nem nézem a postaládát. Akkor lenyugszik.Szinte hanggal szuggerálja a környezetét:)) Élesebb a hallásuk, szaglásuk, mint az emberé. A miénk biz. szomszédoknál szedte szét a kerítést,másokra egy vakkantást sem áldozott, és ha dohányzó tűnt fel, akit körbelengett a bagószag, annál is majdnem eszét vesztette, pedig csak elsétált előttünk az illető. Bár ezt azután tette, mikor betörtek hozzánk. Lehet bagós volt az illető, és emlékei maradtak róla, ahogy a hátsó ablakon kiugrott. Ez a kutya is kan, német juhász volt.
Azt olvastam valahol, hogy ha a kutyának tetszik a zene, akkor nekiáll vonítani. Ha nem tetszik, akkor elvonul, hogy ne is hallja.
Biztosan így jelez, hogy hozz pénzt és vegyél valami finomat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!