Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki volt a hibás?

Ki volt a hibás?

Figyelt kérdés

Van egy nagy tisztás", amin egy szép horgásztó helyezkedik el. Vannak fák, bokrok, kulturáltan rendbe van tartva ez az egész hely.

Nos.. van egy 2,5 éves kan bullterrier kutyám, színe tricolor. (Kennelből vásároltam, tenyésztőtől még anno')

33 kg, izmos, tisztelet parancsoló tekintélye van. Napi rendszerességgel foglalkozom vele, emellett járunk futni, labdázunk, szeret rongyozni is. (alapokat tudja, ül, fekszik, marad, hallgat a nevére) (elég sok időm, s pénzem van az én drágámba)

2,5 éve alatt SOHA, SOHA NEM bántott se más kutyát, se embert, mivel jól szocializált kutya.

(mindig erre a helyre szoktam kihozni, a horgászokat szinte már ismerem, a törzsvendégeseket) Soha egy panasz sem volt rám, és a kutyámra.

Történt egy nap, hogy dobáltam neki a labdát, futkosott érte, elvettem tőle(valamikor vissza adja,hehe :)

Megláttam ezt az ürgét, a kutyáján nem volt póráz. (Enyémen se, de az enyém legalább szocializálva van, és kb b*szik mindenre rajtam és magán kívül)

Magamhoz hívtam az enyémet, ráraktam a pórázt. A kutya észrevett minket, és elkezdett rohanni felénk. Az enyém csak nézte, a háttérbe meg az idióta gazdája ordibált neki.

(ja hozzáteszem sétált) Ez a kutya egy amstaff volt. kb 2 év körüli.

Lecsatoltam a pórázt, ahogy közelebb ért. Hátraléptem kb 1,5 métert. Szagolgatták egymást, a staff eléggé dominánsan lépett fel. Nekiment a bullomnak, megharapta a fejét oldalt, de az kifordult belőle és ráharapott a nyakára/fél feje, nyaka) A staffnak már halálhörgése volt, vinnyogott/visított nem is tudom milyen hangokat adott ki. Meg fogtam az enyém nyakörvét és mondtam neki, hogy "HÉ, HÉ, Engedd, ENGEDD" El is engedte, de a másik kutya feküdt a földön és vérzett nagyon.

A paraszt pali meg még velem üvöltött. Úgy gondolom nem én voltam a hibás, mondtam neki hogy pénzt adok orvosra ha kell, bármiben segítek. Ő elhordott mindenféle tajparasztnak, összevakarta a kutyáját azt elmentek.

Most akkor ki mit b*szott el? Őszinte leszek, én nem feltétlen érzem magam hibásnak.

Sziasztok

2013. okt. 15. 12:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem ismerjük a másik fél verzióját, viszont sajnos, ezek azok az esetek amik a társadalmi ellenszenvet kiváltják a harci kutyákkal szemben. Ha nekem ilyen blökim lenne a konfliktusok elkerülése végett maximális elkerülő magatartást mutatnék, hacsak nem törnek az életemre.

Végső soron pedig az ivartalanítás is egy elkerülő stratégia.

2013. okt. 15. 15:43
 12/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezt a javaslatot gondolom annak a félnek szántad, akinek a kutyája a tiltás ellenére odaszaladt, majd megtámadta a bullterriert.
2013. okt. 15. 15:48
 13/18 anonim ***** válasza:
az ivartalanitás se csodagyógyszer... az én kutyám is ivartalanított szuka, mégis ha nem tetszik neki a másik kutya reakciója akkor már ugrik... (pl multkor egy 3 hónapos kölyöknek ment neki, nem volt semmi gond, azt a kiskutya ugy gondolta játszik egyet és hátulról ráugrott a kutyám marjára, ő meg nem vette jó néven és "lerendezte" a kicsit...
2013. okt. 15. 16:06
 14/18 anonim ***** válasza:

12-nek, mindkét félnek. Az ivartalanaítás vsak egy esély. A kérdező kutyája is megsérülhetett volna, most szerencséje volt.

Ha felém olyan kutya tart, aminek nem tetszik a rekciója, pláne hallom, hogy behívásra nem reagál már határozottan zavarom is el. Lehet, hogy nem megy el teljesen de elbizonytalanodik.

2013. okt. 15. 16:17
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem te voltál a hibás. Fickó, ha tudja hogy a kutyája nem bírja a kanokat, miért nem fogta meg időben, és tette pórázra? Gondolom azért, mert a száj jártatás kevesebb energiát vesz igénybe, minthogy lehajoljon.

Amúgy, vannak egyszerűen idióta emberek.

Mi kinn voltunk kutyámmal, nézem a parkban ül egy csaj, két másik kutyával. Odamegyünk.Köszönök, majd Kérdezem tök normálisan: "maradhatunk itt a kutyámmal, egy kis játékra, ha nem zavarunk?"

Válasz: "vidd innen a büdös kutyád b*zdmeg" ordítva.

:O

Arrébb mentünk... később érkeztek hozzánk más kutyások, jól elvoltunk. A csaj két kutyájával meg valami tini csoport kezdett foglalkozni, jó 100 méterrel odébb, míg ő b*szott rájuk.

Szóval, szerintem akármennyire vigyáz is az ember, előbb utóbb belefut valami kellemetlen tahóba, aki a kommunikáció legalapvetőbb formáit sem ismeri, felelőtlen, de pattogni azt tud...

Fel a fejjel.

2013. okt. 15. 17:18
 16/18 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Ezen nincs mit morfondírozni, hogy ki a hibás, ki nem.

Fel kell készülni a lehetséges verekedésre, ami létre is jött, és azonnal közbeavatkozni, hogy sem a tiednek sem a másik kutyának ne legyenek életveszélyes sérülései. A másik kutya gazdája ott is hibázott, hogy nem ért oda időben és nem tudta a verekedésnek az elejét venni. Két ilyen habitusú kutyával nem lehet egy embernek szembeszállni, és nyilván való, hogy a kérdező is a saját kutyáját igyekezett védeni a másikkal szemben.

2013. okt. 15. 21:49
 17/18 anonim ***** válasza:

Ebben az a kellemetlen, hogy ha látok szabadon egy kutyát, nem feltételezem azt, hogy támadni fog. Szerencsére nem agresszív a kutyám, senkivel szemben. De ha tudnám, hogy nem bírja a kanokat, a szukákat, vagy bármi... amint a távolban meglátnám a másik kutyást, máris hívnám vissza, tenném pórázra. És csak akkor engedném el, ha odamentünk, meggyőződtem róla, hogy nem fog a kutyám bajt, kellemetlenséget okozni.

Szóval, szerintem ebben az esetben a másik kutya gazdája reagált későn. Neki kellett volna hamarabb cselekednie, minthogy a kutyája nekirohanjon a másiknak.

Persze, ízlések és pofonok. Én azon az elven vagyok, hogy másnak a nyugalmát, ne zavarjam meg. Illetve ne ártsak a másik embernek azzal, hogy nem fogom meg időben a kutyámat, ha az szükséges.

2013. okt. 15. 22:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Ehhez hasonló eset, amikor futtatóban xy kan kutyája folyton hágta volna az enyémet. Értelemszerűen, nem nekem kellett volna más kutyáját rángatnom, fegyelmeznem... A gazdája nem cselekedett, ki tudja miért, és még azt mondta: én szóljak rá az enyémre, hogy ne hagyja. :O Úgy, hogy a kutyám már menekült az övé elől.

És ez csak annyi, hogy szimpatikusabb volt neki úgy beállítania a dolgot, mintha az én hibám lett volna, ahelyett, hogy vállalta volna a felelősséget, és cselekedett volna.

2013. okt. 15. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!