A szomszédom kutyája elharapta a másik kutyája farkát. Kezdek félni! Rám is veszélyes?
A szomszédomnak régen volt egy vizslája nagyon kedves, barátságos szelíd. És most olyan fél éve szerezett hozzá egy amstaffot, és egyszer nagy ugatás, morgás, és kutya nyűszítést hallok, megyek ki, és a vizsla ott remegett és nyűszített a sarokba bekuporodva.
És a szomszédom is jött ki. És azt mondja, fogalma sincs miért történt, ilyen még nem fordult elő.
És elvitte azonnal állatorvoshoz, és kiderült, hopyg a farka ketté tört.
Most a kutya benn van valamilyen állatkórházban, megműtik vagy nem tudom, azt nem mondta, de komolyan félek.
Ez a kutya ugye harci kutya a fajtáját ítélve.
Most egyszer majd nekem is nekem ugrik ok nélkül?
Mert a szomszédom mondta, hogy tényleg nem tudja miért volt, nem látott semmit, nem hallott semmit, csak hogy nagy nyűszögés.
Biztos nem a vizsla produkálta ki a verekedés! Az olyan szelíd egy kutya! Ha rászólt a gazdája eréjesebben, már megsértődött!
Az a kutya egy gyilkológép?
Nekem nincs bajom a megnevelt harci kutyákkal, de azért ne vegyük már egy lapon pl. egy vizslával vagy labradorral . Igenis harcra lettek kitenyésztve, ha nincsenek megnevelve és elborul az agyuk, elég durva károkat tudnak okozni. És oké, hogy rangsor, de ne mondd már, hogy normális átharapni a másik kutya farkát. Az én kutyáim is lerendezték egymás között még az elején, de eddig sose fajult a dolog. Az egyik lenyomta a másikat, morgott és ennyi. Kicsit más.
Amúgy kérdező, csak úgy nem fog átmenni, ha van kerítés, meg remélhetőleg utcára sem engedik ki csak úgy és utcán nem sétálnak vele póráz nélkül. Ha igen, szólj a jegyzőnek.
Érdekes mód nekem is ilyen "gyilkológépem" van,akit a nap 24 órájában egy menhelyi keverék befogadott kutyánk szekíroz.Az én gyilkológépemnek többször véresre harapdálta a másik már a fülét (amíg a kölyök tűhegyes fogai voltak),sőt..állandóan piszkálja és nem hagyja békén,amíg nem játszik vele.Erre az én "gyilkológépem" úgy reagál,hogy menekül előle és bújik a lábamhoz,hogy a másik hagyja már békén.
Amikor vérző füllel jött elém és szó szerint át volt lyukasztva a füle vége,akkor sem bántotta a másikat.
Ennek ellenére,ha valaki csengetés és behívás nélkül jönne be,azt megtámadná.
De ha kimegyünk az utcára nem támad sem emberre,sem kutyára.
Nem tudom,hány kutyát láttál már,de ez totál normális dolog,ami történt.A gazda nem nevelte meg a kutyát,így a 2 kutya egymás között eldöntötte a dolgot.
Nem a kutya a hibás,hanem a kedves szomszédod.
Én a helyedben a gazdának magyaráznám,hogy vigye őket kutyaiskolába,nem a tyúkszaros életemet félteném.
És ez a "fajtáját tekintve harci kutya" (ami nem igaz,nincs olyan fajta,hogy "harci")a legemberszeretőbb fajták közé tartozik.Ugyanannyira el lehet rontani,mint egy pulit,egy csivavát,egy német juhászt vagy akár egy magyar vizslát.
Csak azzal nem foglalkozik a TV,ha 2 magyar vizsla összeverekszik,mert az nem látványos.
"Cirkuszt és kenyeret a népnek..."
Igen,nyilván.De amikor egy csivava bevadul,akkor mindenki nevetgél,hogy milyen aranyos.Amikor egy staff,vagy pit (vagy bármi más,roti,cane corso vagy bármilyen nagyobb testű robosztus kutya) akkor mindenki a plafonon van.
Nem elfogult vagyok.Reális vagyok.Mindig a gazda bűne,ha bármit is csinál a kutya.
Nincs született agresszív kutya,ez többszörösen bizonyított dolog.Csak született barom ember van,aki direkt,vagy indirekt módon elcseszi a kutyát.
És a kutyától nem rettegni kell,főleg nem attól aki más kutyára "támadt",mert ez nem támadás volt a leírtak szerint,csak egy szimpla hierarchiai vetélkedés,hanem segíteni a kutyának,mert neki sem kellemes ez az állapot.A gazda hibája.
És emiatt gyilkológépnek nevezni pedig a saját primitívségünk jele.Meg az agymosottságé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!