Hány hetesen kell, ha egyáltalán kell, megnyírni először a westie-ket?
Szia!
Egyáltalán nem kell nyírnod, sem hozzá nyúlnod. Az majd a gazdik dolga, hogy körbenyírják a tappancsaikat ill. a fenekükön lecsapják a szőrt, azt is elég 3-4 hónaposan először. Első nagy generált (kizárólag csak trimmelést!!!!) érdemes az 5-8 hónap között, szőr növekedésének intenzivitásától függően elvégezni.
Mielőtt elviszik őket, fürdesd meg jó minőségű puppy samponnal (kizárólag hígítva tedd a szőrre és nagyon picit) előtte való nap este (hogy legyen idejük felszáradni, de szárítsd meg őket csont szárazra), hogy elmenjen a szaguk, és tisztán kerüljenek új otthonba. Ezzel a leendő gazdikra is jó benyomást fogsz tenni.
Üdv (egy igazi westie tenyésztő)
szia!
a kicsiket olyan 2-3 hónaposan el kell vinni trimmeltetni, hogy szokják meg. nekem is volt, és egy olyan "kutya" formája lett... most jött haza és már westie alaku.. :)
az elsőn ennyit csinálnak: megfürdetik, levágják a szőrét a hasán, hátán, mancsa közt és kitisztítják a fülét :)
szerintem az "új gazdinak" is mondd el. Ha kell még valami akkor meg is adhatom az MSN címem :) vagy csak írj privátot :)
Egy westie gazda. ^^
13:39-es
Annyi idősen felesleges elvinni a kutyát megtrimmeltetni, hacsak nem megnyúzatni akarod, mert olyankorra még nem érik be a szőre. El lehet vinni kozmetikába, de ott nem trimmelni fogják, csak igazítani (ha a kozmetikus valóban ért hozzá).
Első voltam
13:57-re
LEVÁGNI sem kell csak megigazítani, hogy szép legyen, a tappancsainál körbenyírni, lábujjak közül szőrt kivágni, popsijánál legépezni, buksiját igazítani. A testszőrébe belenyúlni nem szabad, max egy kicsit ALUL, ahol az alsó lobonc lesz, hogy szép, egybefüggő legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!