Felugatás tanítása?
Figyelt kérdés
Hogyan taníthatom meg a kutyámat ugatni? Szó szerint SOHA nem ugat - egyszerűen nem tudok mire ráerősíteni. Járunk sulizni, nemrég kezdtük az ÖV-t, de ott is csak nyüsszög, pedig a többiek tombolnak mellette. Valami jó módszert tudnátok javasolni?2013. okt. 11. 12:51
1/7 anonim válasza:
Nagyon sok kutyát nehéz megtanítani sajnos felugatni, és általában azért, mert silányak az egyedek. Bocsi, ha a tied kivétel.
Én úgy tanítottam, hogy egy játékot feltartottam és akkor kapta meg, mikor vakkantott egyet. Majd csak akkor mikor már többet vakkantott, ugatott. Aztán társítottam hozzá a parancsszót, majd a kézjelet. Ez kb. 3-4 hónapos korában volt.
2/7 anonim válasza:
Az hogy egy kutya nem ugat fel, mert mondjuk levágja, hogy játék az egész, nem éles, nem jelenti, hogy silány egyed lenne. Az meg a segéd dolga lenne rávezetni titeket, hogy hogyan tanulja meg a kutya.
3/7 anonim válasza:
Ez oltári baromság, hogy azért nem ugatnak mert silányak. Vannak fajták, amik egyszerűen nem ugatósak. Milyen fajta kutyád van?
4/7 A kérdező kommentje:
Pit jellegű szaporítmány. :) Abszolút hobbi célra vettem (felrúgva az összes magamnak felállított elvet), meg nyilván nem is a hagyományos értelemben vett munkakutya fajta. Nem is várok el semmilyen komoly eredményt, a suli csak kikapcsolódás, az ÖV-be meg még csak most kezdünk beleszagolni, de a kisasszony nagyon élvezi.
2013. okt. 11. 14:25
5/7 anonim válasza:
Nem fogja túlzásba vinni. Nekem is pit mixem van, és a végső esetben ugat, ő is nyüszög jobban. Nagyon éber hajta a játszótársait is, nem lehet levakarni, játszik, de sose ugatna amikor a többiek játékból vakkantanak
6/7 anonim válasza:
1es vagyok.
Munkakutyákra gondoltam, német juhászra pl. Azok sajnos már elég silányak, nem egy van, akit alig tudnak rávenni a felugatásra...
7/7 anonim válasza:
Hát tőle akkor ne is várj sokat, a pitek alapjáraton nem ugatós népség. Nekem staffim van, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor hallottam ugatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!