Oda merjem neki adni (farhát)?
Figyelt kérdés
Vettem csirkefarhátot a kutyának, a hentes szerint elég zsíros. Eddig szinte csak tápot kapott, gondoltam néha főzök neki. Kapna hozzá főtt zöldséget (leveszöldség) és rizst. 10 hónapos, 20 kilós kutyáról van szó.2013. okt. 10. 19:13
1/12 anonim válasza:
Miért mi baja lenne tőle? Elvilg a kutya húsevő állat, nem?
2/12 anonim válasza:
persze, ne egyszerre add oda neki, nehogy megfeküdje a gyomrát.
3/12 A kérdező kommentje:
Inkább a csont miatt izgulok
2013. okt. 10. 19:27
4/12 anonim válasza:
Nyersen semmi baja nem lesz a csonttól, még attól se, amelyik csöves csont, és szilánkosan törik, mert ez is csak a főzés, sütés hatására lesz ilyen. A farhátban nincs ilyen csont, bárhogy adhatod neki.
5/12 anonim válasza:
tudod 20 évvel ezelőtt ,meg 3-4000 éve is a kutyák csak azt kaptak,mert nem volt kutyatápszergyártás.
6/12 A kérdező kommentje:
Nyilván, viszont akkor ha egy kutya elpusztult, jött egy másik. Nálunk fontos része a családnak, ezért mindig kétszer átgondolom, hogy adjak neki valami újat, vagy nem. Most épp fő a rizs farhát mellé, végül odaadom:)
2013. okt. 10. 19:46
7/12 anonim válasza:
Legközelebb inkább nyersen ad neki. Sokkal jobban hasznosítja a szervezete a nyers, mint a főtt húst. Ráadásúl a főzéssel elpusztítod a húsban levő hasznos enzimeket, kb mintha az emberek minden zöldséget, gyümölcsöt főve ennének.
8/12 anonim válasza:
a zsíros részeket a fenekén vágd le, mert úgy iszonyú zsíros lesz és hasmenése lehet.
ha eddig tápot evett, érdemes most is felesben adnod, fél adag táp, mint amit eddig kapott és rá kb 1 db csirkefarhát, meg egy kis zöldség, meg lé. ilyenkor nincs szükség a rizsre. baja csak akkor lehet a farháttól, ha csirke allergiás. még a 15 éves kutyám is meg tudja enni a főtt farhátat, pedig igen gyönge már az állkapcsa!
9/12 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm a tanácsokat, már be is nyomta... :)
még van egy farhát, azt valamikor még megkapja, következő alkalommal inkább húst vagy valami belsőséget főzök neki. A zsíros részeket még főzés előtt levágtam, nem akartam, hogy megfeküdje a gyomrát.
2013. okt. 10. 20:07
10/12 anonim válasza:
Disznó és vaddisznón kívül bármilyen húst/csontot adhatsz neki nyersen, enyém is nagyon csípi. Még teljesen nem mertem átállni, de nagyon kacérkodom a gondolattal mert nagyon egészséges, és legalább tudom mit kap a kutyám. Ráadásul az enyém két falatra pusztítja be az adagját általában, meg sem rágja szinte a tápot, ez ellen is nagyon jó a nyers etetés, mert azt kénytelen jól megrágni. FB-on van egy csoport nyesedék kutyáknak vagy ilyesmi a neve, ott nagyon jó tippeket lehet olvasni a BARF/PREY etetésről, és folyamatosan frissítik a különböző olcsó-jó minőségű húslelőhelyek listáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!