Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Utólagos büntetés. Hogy is...

Utólagos büntetés. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt hallom, és én is eszerint nevelem a kutyám, hogy csak akkor ér valamit a büntetés ha rajtakapjuk a kutyát, mert később nem tudja összekötni a két dolgot.

Viszont nemrégen láttam egy videót, ami (szerintem) rácáfol erre. Egyik kutyával sem ordítanak vagy fenyegetőznek, hogy emiatt lenne bűntudatuk a kutyáknak, de mégis pontosan tudják, hogy rosszat csináltak még akkor is, ha nincsenek már benn az adott szituációban.

Tehát akkor mégiscsak van olyan helyzet amikor a kutya összetudja kötni a két dolgot? Valaki meg tudja magyarázni?

Itt a videó: http://www.youtube.com/watch?v=wsgsQ_1QFBs

2013. okt. 10. 14:49
1 2
 11/12 zsuzsabazsa ***** válasza:

Néha előfordul a kutyámnál, hogy reggelre befosik az előszobába mert olyat adtam neki vacsira. Először káromkodva feltakarítottam de végig káromkodva. Legközelebb mikor befosott éjjel, reggel már abból tudtam, hogy baj van, hogy a kutyám lesúnyta a fülét és valóban lapított. Várta, hogy mikor veszem észre és már előre várta a káromkodást ami neki egy letolást jelent.

Az a baj, hogy úgy alszok éjjel mint a bunda, képtelen vagyok felébredni, ha a kutyám szól, hogy le akar menni.

2013. okt. 10. 18:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát ez elég érdekes téma.

Nekem az első kutyám soha semmi rosszat nem csinált, két szétrágott tárgy van a rovásán és a szobatisztaság kérdése is egyetlen egy bepisilésről szólt még első reggel (miután fél órát nyüszizett az ágy mellett, csak én nem vettem a lapot). Viszont a második kutyának már voltak dolgai és a nagyobbik amikor látta, hogy csinál valami rosszat (ő sosem csinálta azt, tehát sosem volt érte leszidva mégis tudta, hogy rossz) és én nem abban a helyiségben voltam akkor szaladt hozzám, mormogott és bökdösött az orrával aztán elindult arra amerre a kicsi volt vissza-vissza nézve, hogy követem e. Nem követtem, mert fogalmam nem volt mi baja. Addig jött vissza addig bökdösött míg ki nem mentem vele. Aztán láttam a kis művet és rájöttem, hogy szólni akart. Utána már ha jött mormogva rohantam ki és így mindig rajta tudtam kapni a kis rosszaságot a csínyeken. Ha nem voltam otthon és addig történt valami akkor mindig ő szégyellte magát a kicsi helyett, mert ő tudta, hogy azt nem szabadott volna csinálni. De honnan tudta, ha mindig új dolog volt? A kicsi is értette a szidást és sosem csinálta kétszer ugyanazt, helyette persze volt más. Utólag én sem büntettem soha pont emiatt, mert mindenki azt mondja, hogy csak akkor legyen bünti, ha a rajtakapás pillanatában történik, de szerintem tudják utólag is, ha már volt rá példa, hogy azért bünti jár éppen ezért nem csinálta kétszer ugyanazt a kicsi sem szerintem mert tudta, hogy azt már nem szabad amiért egyszer kapott. Azt viszont nem tudom miért van amikor egy kutya újra és újra ugyanazt szedi szét.

2013. okt. 10. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!