Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Utólagos büntetés. Hogy is...

Utólagos büntetés. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt hallom, és én is eszerint nevelem a kutyám, hogy csak akkor ér valamit a büntetés ha rajtakapjuk a kutyát, mert később nem tudja összekötni a két dolgot.

Viszont nemrégen láttam egy videót, ami (szerintem) rácáfol erre. Egyik kutyával sem ordítanak vagy fenyegetőznek, hogy emiatt lenne bűntudatuk a kutyáknak, de mégis pontosan tudják, hogy rosszat csináltak még akkor is, ha nincsenek már benn az adott szituációban.

Tehát akkor mégiscsak van olyan helyzet amikor a kutya összetudja kötni a két dolgot? Valaki meg tudja magyarázni?

Itt a videó: http://www.youtube.com/watch?v=wsgsQ_1QFBs

2013. okt. 10. 14:49
1 2
 1/12 Imola Ágnes ***** válasza:
83%
A kutya valószínüleg már volt rajtakapva a cselekedeten, és megbüntetve. Így ha újra csinálja, utólag is tudni fogja, hogy ja, igen a múltkor is megbüntettek már ezért. De egyszer már megtanulta, hogy az a tilos dolog...így össze tudja kötni.
2013. okt. 10. 14:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

nem nincs ilyen helyzet.

ezek a reakciók csak a gazda jelenlegi állapota miatt vannak, pl a kis kutya aki pörög meg örül az elején aztán elbújil simán csak annyi hogy a gazda hangszine megváltozott vagy mindig használ büntetésként olyan szavakat amiket akkor is és ez váltja ki a kutyából a bújkálást.

A többinél szint úgy, ha a kutya nem szedte volna szét a kanapét és úgy megyek hozzá egy vatta csomóval hogy "ezt te csináltad rossz kutya ejnye" akkor is ezt csinálja.

A kutyának fogalma sincs arról hogy ezt ő csinálta (ha van is akkor sem köti össze utólag)

2013. okt. 10. 14:56
 3/12 anonim ***** válasza:

akkor tanulná meg hogy ha nem csinálná :D

Így csak azt tanulja meg hogy ha egy kanapé szét van szedve akkor utána bántva lesz :D ha a szomszéd gyerek szedné szét a kanapét akkor is ezt csinálnák.

2013. okt. 10. 14:57
 4/12 Imola Ágnes ***** válasza:
A gyakorlatban nekem sokszor bevallott a kutyám bűntetteket, így szerintem tudja mit nem szabad tennie. Pl. hazamentem, minden átlagos volt, de ő lapított.... körbenéztem, semmi, de ő tovább lapított... 2 óra múlva láttam meg, hogy valamilyen játékot lopott el, és az az asztal alatt volt. Másik kutyám ürüléket evett a hátsó kertben, szintén nem vettem észre, csak azt, hogy sunyítva jön felém.... Szerintem tökéletesen tudják mit szabad és mit nem...és azt is, hogy ki csinálta...
2013. okt. 10. 15:00
 5/12 anonim ***** válasza:

ez ugyan az mint a kanapé.. szart evett utána le van szidva ezért már úgy közlekedik hogy ne szid le.. ennyire nem tudják összekötni.

A játék szintén, persze tudja hogy ő volt és tudja hogy rossz amit csinált de a "sunyulást" kiváltó inger nem az hogy rosszat csinált hanem hogy a rossz cselekedet után van :D

Tehát nem játszódik le a fejébe miközbe szart eszik hogy úristen most le leszek baxva csak utána hogy húúú amikor ilyen izű a szám és megyek erre vagy arra akkor le vagyok szidva.

Persze ez csak elmélet, de elvileg így van.

2013. okt. 10. 15:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem a második kutyám viselkedik ilyen furán. Ha valami gaztettet csinál, mondjuk ketté harap egy kis fát vagy lehúzza a kérgét egy másiknak, vagy kiás egy virágot. Haza érek, boldogan jönnek elém, lepakolok, odahívom, megdögönyözöm, kimegyek a kertbe és meglátom mit művelt. Ő már jócskán lemaradva figyel. Odamegyek a tett helyszínére és a lehető legkedvesebb hangon hívom, hogy ő is jöjjön oda. Kicsit közelebb jön lehajtott fejjel a szeme sarkából nézve engem, majd megáll. Ha megkérdezem, hogy mit csináltál, akkor felkeni magát a falra és összeesik a földön. Olyan cuki, hogy nem tudok rá haragudni ilyenkor. Ezt csak akkor lehet vele eljátszani, ha tényleg csinált valami rosszat.
2013. okt. 10. 15:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Tesóm kutyájával történt ez:

A kutya még kölyökként rendszeresen lezúzta a lakást, szétrágta a cipőket, szétszedte a szemetest. Mindig nagyon csúnyán meg lett szidva érte amikor haza értek, és be lett küldve a büntetősarokba.

Egy pár alkalom után, amikor nyílt az ajtó, és szét volt megint kapva a lakás, a kutya automatikusan rohant be a büntetősarokba, és ott rettegett. Pedig ahogy belépünk a lakásba előbb látni meg őt a sarokban, mint a kupit amit csinált, tehát nem azért bújt el mert csúnyán néztek rá. Már onnan lehetett tudni, hogy rosszat csinált, ha a büntihelyen kuporgott érkezéskor.

Szóval ebből nekem az jön le, hogy ő össze rakta a képet, hogy ha szétszedi a lakást, akkor jajj neki amikor hazaér a gazdi.

2013. okt. 10. 16:11
 8/12 sippara ***** válasza:
Az enyém a zsepikkel van így. Tépi ő is, néha tépik a macskák is, de ha egyenként felmutatom a maradványokat, pontosan meg lehet mondani a kutya "arcáról", hogy az a BIZONYOS zsepi ő volt-e. A páromnak nem tűnik fel, de nekem halál tiszta, melyik volt ő, és melyik nem - előbbinél kicsivel lejjebb hajtja a fejét, leejti a farkát és felfelé néz rám, utóbbinál marad, ahogy volt, bár néha a macskákra néz, de nem hinném, hogy szándékos :)
2013. okt. 10. 16:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Nálunk az alábbi történt:

Náthás vagyok és van a szobámban egy papír szemetes, a zsepiket oda dobálom ki a kutyánk mindig sunyi módon kiszed az éjszaka folyamán egy pár zsepit reggelre szétcincálva vannak.Reggelként amikor felkeltem már spurizott ki a szobából,akkor nem láttam a zsepiket darabokban.Nem szidtam meg érte,mert tudom ugysem kötné össze. Viszont most este azt hitte a kis hülye,hogy alszok és láttám hogy lopott, olyan lassan lépkedett a papírzsepivel a szájában aztán megleptem hátulról és mondtam hogy NEEEM SZABAD! kiejtette a zsepit és hátra vágta magát,de én ki küldtem a szobámból.(éjszaka azért nálunk nincs vak sötét,nincs is függönyöm az utca lámpák fénye bejön). Reggelre egy zsepi sem volt szétszedve :D

Kíváncsi leszek holnap reggel lesz e szétszedve zsepi :D

Viszont ami érdekes,hogy amikor haza jöttünk akkor a 2 kutya közül az egyik lapított, a kosarában feküdt,amikor bejjebb mentünk láttuk,hogy a virágföld ki van szedve. Pedig előtte nem lett leszidva ezért mert nem csinálta még,de vhogy még is érezte,hogy rosszat csinált.

Mint írtam nem szidtuk le sose utólag mivel én is úgy tudom,hogy nem kötik össze a dolgokat,de mégis érdekes ez a fajta viselkedés.

2013. okt. 10. 16:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Én is tapasztaltam ezt. A kutyámnak volt egy olyan rossz szokása, hogy kakit evett. Sokszor leszidtam érte. De volt, hogy nem vettem észre, nyugodtan sétáltam felé, elkezdett lapítani, mire megnéztem, mit csinál: sz-rt evett. Erre mondjuk lehet az a magyarázat, amit Diesel írt, tehát egy korábbi emlék miatt kezdett el lapítani.
2013. okt. 10. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!