Szerintetek a fajtamentők miért annyira körülményesek?
Figyelt kérdés
Örökbe akartam fogadni egy kutyát, konkrétan francia bulldogot. Érdeklődtem telefonon 1-2 kutyáról, akik képek alapján megtetszettek. Bármit kérdeztem, tök negatívan válaszoltak. Egyszer anyukám is beszélt velük telefonon, aki nem magyar származású és akcentusa van. Egyből kérdezték, hogy milyen országból származik és az volt a a bajuk, hogy mi van, ha külföldre visszük...Végül megígérték, hogy átbeszélik és egy héten belül visszahívnak, de nem tették... Nem azért mondom, de nem lenne nekik is érdekük, hogy minél előbb gazdához juttassák a kutyákat?
Egyébként tényleg nem értem, hogy hogy nem lehet felfogni, hogy ez nem egy szolgáltatás, akik ezt csinálják, azok nem gépek, nem is fizetett profik, hanem magánemberek. Olyanok mint te, meg én, csak a munkájuk, családjuk, saját kutyájuk mellett még mentenek is. Zsebből. Miért ne csinálhatnák úgy, ahogy ők akarják?
2013. okt. 10. 07:32
22/29 Szilvi & Argos válasza:
Én is hallottam már jó pár negatív sztorit...pl. sok nagytestű, időjárást jól tűrő fajtát is szinte csak kanapé kutyának akarnak adni...mintha a kerti kutyának ne lehetne jó, esetleg jobb sora, mint egy kanapé ebnek...csak a GAZDÁN múlik az egész...
Értem én, hogy meló-suli-család mellett csinálják fillérekből, naponta több tucat baromtól kapnak telefont, üzenetet, és ettől fásultak lehetnek.
De ha van UDVARIAS, ÉRDEKLŐDŐ, KORREKT gazdijelölt, miért kell elüldözni könyörgöm????
2013. okt. 10. 09:16
23/29 A kérdező kommentje:
Csinálhatják, ahogy akarják és persze bizonyos szempontból nagyon becsülendő amit tesznek a kutyákért, de akkor ne sírjanak, hogy mennyi gazdátlan kutya van a menhelyen és nem győzik ellátni őket. Egyébként én is tudok olyanról, hogy pl. az egyik pesti menhely, nagytestű kutyákat sem ad kinti tartásra, amit nem igazán értek, hiszen ott a menhelyen is kint vannak rozoga, szigetelés nélküli házakban. Az meg nem teljesen igaz, hogy csak saját zsebből dolgoznak. Különösen a nagyobb menhelyek elég sok adományt, támogatást kapnak. Jómagam is szoktam küldeni pénzt. És jól írta az utolsó válaszoló, ha valaki bunkó, flegma, lehetnek ők is azok, de ha valaki normális, azzal igenis próbáljanak meg hasonlóképpen beszélni. Szerintem ez alapvető kulturáltság kérdése.
2013. okt. 10. 12:32
24/29 anonim válasza:
Hát, szerintem ez már csak ilyen óvintézkedés. Lássuk be, hogy a kerti kutyák gazdái ritkán olyan lelkiismeretesek, mint te Szilvi. Egyszer én is elcuccoltam kertesbe, elég hamar elkezdtünk átcsúszni a napi egy sétába, aztán már csak minden másnap, míg végül totál elszúródott az egész, mert nyilván az a kutya, amelyik három napja nem volt kint őrjöngve sétál, az meg rossz a gazdinak, inkább nem viszi, stb. Pedig én pontosan tudtam, hogy hova vezet ez, mégis győzött a lustaság...
2013. okt. 10. 13:07
25/29 Szilvi & Argos válasza:
Na igen, a lustaság...ismerős :D
De lakásban tartott kutyák gazdáinak nagy része is hanyag, napi 2-3 séta pórázon eü-i címszó alatt, vagy max elengedik kicsit, de semmi aktív mozgatás-nevelés-játék.
Bár itt valóban nem ez a lényeg.
De egy menhelyen hónapok-évek óta raboskodó kutyának az is jó lenne SZERINTEM, ha kapna egy szigetelt házikót, naponta kaját-vizet, élősködők elleni kezelést, és naponta kicsit labdáznak-játszanak vele, még ha be sem mehet a házba...egyszerűen NINCS annyi olyan ŐRÜLT ember, aki kutyára vágyik, mint én és még néhány hasonló kutyabolond :)
2013. okt. 10. 14:02
26/29 anonim válasza:
Én is azt gondolom, mint Szilvi. Plusz egy gazdátlan kutyának az is jó lenne szerintem, ha "csak" úgy simán szereti a gazdi, kaját kap, kosara van, ahol nyugodtan aludhat, naponta egészségügyi séták, hétvégén hosszú séta labdázással... Ne mondja nekem senki, hogy ezekkel nem lenne jobb bármelyik menhelyes kutyának. Na de a magas elvárások, ugye...
2013. okt. 10. 15:36
27/29 anonim válasza:
De itt most nem bármelyik menhelyes kutyáról beszélünk, hanem a fajtamentésekről. AKiknek a kutyáik többnyire hozzánk hasonló elmebetegeknél vannak otthon, és köszönik nagyon jól vannak, és a sok szar után amin keresztül mentek, az a minimum, hogy a ki legyen nyalva a kis popsijuk :D Mert őket már valaki imádja, és az a valaki nem adja csak jobb helyre, mintha nála maradna.
De sajnos/szerencsére mindig van máshol is kutya, vagy ha annyira alkalmatlannak ítél minden szervezet, még mindig kiad bármelyik gyepmester kutyát bárkinek.
2013. okt. 10. 16:05
28/29 anonim válasza:
Nagyon is megértem mindkét oldal érveit, érzéseit. Aki önkéntesként dolgozik, tényleg sokszor emberfeletti munkát végez. Azonban igaz az is, hogy sok állatvédő azért fordul a kutyák felé, mert az emberekben csalódott. Egy jó állatvédő egyúttal embervédő, emberszerető is, erre is van azért sok példa. A fajtamentéseket sem szabad egy kalap alá venni, pl. a spánielesek nagyon kedvesek, segítőkészek. Menhelyek: a gyömrői menhelyen pozitívak voltak velem. A noé szuper, jól kommunikálnak. Sajnos a váci nagyon negatív volt. De ott is csak a vezető, a segítője egy csupa szív valaki volt. A székesfehérvári Herosz nagyon jó, bevonják a helyieket a sétáltatásba és mindenki jól érzi magát! Nagyon kedvesek voltak velem is. Kívánom a morcos kutyamentőknek, hogy könnyebb legyen egy kicsit a helyzetük és az azért nem igaz, hogy olyan jól el lennének eresztve anyagilag.
2013. okt. 13. 10:17
29/29 anonim válasza:
Én se értem, az egyik helyen nem adják oda mert nincs tapasztalatod, a másik helyen meg elaltatják, mert nincs hely..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!