Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek a fajtamentők...

Szerintetek a fajtamentők miért annyira körülményesek?

Figyelt kérdés
Örökbe akartam fogadni egy kutyát, konkrétan francia bulldogot. Érdeklődtem telefonon 1-2 kutyáról, akik képek alapján megtetszettek. Bármit kérdeztem, tök negatívan válaszoltak. Egyszer anyukám is beszélt velük telefonon, aki nem magyar származású és akcentusa van. Egyből kérdezték, hogy milyen országból származik és az volt a a bajuk, hogy mi van, ha külföldre visszük...Végül megígérték, hogy átbeszélik és egy héten belül visszahívnak, de nem tették... Nem azért mondom, de nem lenne nekik is érdekük, hogy minél előbb gazdához juttassák a kutyákat?
2013. okt. 9. 15:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Itt tapintottál a lényegre:személyes szimpátia.

Ha nem vagy nekik pofára szimpatikus,akkor sem kapsz egy darab kutyát sem,ha szentül kukorékolsz.

Meg akkor sem,ha te lennél a világon a legjobb gazdi.

2013. okt. 9. 17:59
 12/29 anonim ***** válasza:
83%

Én kaptam kutyát tőlük és adtam is örökbe kutyájukat, aki nálam volt ideiglenesben. Mivel a legtöbb kutyának nagyon jó dolga van náluk is, ezért köszönik, de nem kérnek olyan gazdit, akiben nem 100%-ig biztosak. Még ilyen szigorú feltételek mellett is előfordul rossz választás.

Én is vétóztam meg gazdit amúgy azért, mert azt láttam, hogy a saját kutyája nem fogad neki szót.

Aki meg elmegy szaporítótól kutyát venni, ha nem kap a fajtamentéstől, arról nekem elég nyilvánvaló, hogy csak az ingyen kutya kellett volna, de így, hogy nem jött össze jó lesz az olcsó is.

Ilyen gazda nem is baj, ha nem kap meg egy sokat szenvedett kutyát.

2013. okt. 9. 19:52
 13/29 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy jól elvan náluk is, de attól még elveszik a helyet egy másik kutyától és addig is etetni, orvoshoz kell vinni, tehát költségük van vele. Azért nem gondolom, hogy emiatt tök mindegy nekik, hogy van-e jelentkező. Amúgy én tk-s kutyát vettem, volt rá pénzünk, szóval nem az olcsóság miatt akartam onnan kutyát.

És nem nagyképűségből mondom, de nem sok helyen lenne jobb helye, mint nálunk. Kertes házunk van nyugis zöldövezetben, naponta visszük sétálni a kutyákat, voltunk kutyasuliban is, minőségi tápot kapnak, a kutyák most is a kandalló előtt "döglenek". Na mindegy, mostmár végülis lényegtelen, de nem tudok velük egyetérteni és nem hiszem, hogy annyira jól csinálják.

2013. okt. 9. 20:03
 14/29 anonim ***** válasza:
69%
Nekem még nem volt dolgom velük, de szerettem volna tőlük befogadni két kutyát. Most hogy tudom milyen problémás, inkább fel sem hívom őket, nem fogok szórakozni ilyenekkel, azért nem egy gyereket fogadok örökbe, még jó hogy nem kérnek jövedelem igazolást is. Nálunk is jó helyük lenne, de akkor inkább fogadok be menhelyről.
2013. okt. 9. 20:18
 15/29 A kérdező kommentje:
Én nem akartam elvenni a kedvedet, lehet más fajtamentők normálisabbak vagy éppen szimpatikus lennél nekik, de nekem nem jók a tapasztalataim.
2013. okt. 9. 20:27
 16/29 anonim ***** válasza:
87%
12-es: tudod, ez a "nem fogad szót a saját kutyája" dolog vicces... Három napig ültem együtt egy szemináriumon a hétvégén kutyásokkal, azaz kutyakiképzőkkel, tenyésztőkkel, menhelyesekkel... És kb mindenkinek van VALAMI problémája a saját kutyájával is... Akkor senkinek se adnál kutyát? Sok kutyásnak olyan irreális elképzelései vannak a rendes gazdiról, hogy csak akkor jó gazdi, ha elsőre hibapont nélkül átmenne az engedelmességin... Én ezen vitáztam sokat fajtamentőkkel, hogy ki számít jó gazdinak. Tegyük már a szívünkre a kezünket, és gondolkozzunk el, hogy mit lehet elvárni reálisan az emberektől...
2013. okt. 9. 21:47
 17/29 anonim ***** válasza:
75%
Néhány menhely is nagyon elvan szállva ezért inkább kissebb falusi menhelyről fogadnék inkább örökbe. Addig oké, hogy nem akarják, hogy rossz gazdája legyen az örökbe fogadott kutyáknak, de van amelyik már szinte senkinek sem ad. Szoktam olvasgatni az örökbe fogadási feltételeket és van néhány érdekes feltétel is. Régebben próbáltam örökbe fogadni egy menhelyről kutyát (inkább nem nevezném meg, hogy melyik). Felhívtam őket telefonon időpontot egyeztetni. El is mentem megnézni a kutyát amit kiszemeltem. Szimpatikusak voltunk egymásnak már az elő pillanattól, de én nem voltam szimpi a menhelyeseknek így nem adtak kutyát pedig elmondtam, hogy milyen körülményeket tudnék biztosítani a kutyának, de mégsem adtak. Tenyésztő simán adott annyi feltétellel, hogy havonta küldjek képet meg tartsuk a kapcsolatot emailben vagy facebookon. Az tény, hogy az se jó, ha minden arra tévedőnek adnak örökbe kutyát, de néhány menhellyel igencsak elszaladt a ló
2013. okt. 9. 21:49
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is voltak ideiglenes kutyáim,akik tőlem kerültek gazdihoz és igen nehéz odaadni valakinek,aki annyira nem az esetem,akkor is,ha biztos vagyok abban,hogy a kutyának jó gazdája lesz.Amúgy a divatos fajtákkal az a helyzet,hogy sokan csak ígérgetnek,de a felét sem tartják be.Valahol megértem a morcosságukat a fajtamentőknek.
2013. okt. 9. 22:13
 19/29 anonim ***** válasza:
71%
Nekem is van negatív tapasztalatom. Találtam egy fajtatiszta kutyát, de megfogni nem tudtam, ezért felhívtam a fajtamentőket. Nagyon bunkó hangnemben megkérdezték, hogy akkor most mit csináljanak vele, ha el sem hoztam. Mondtam nekik, hogy ha mást nem, legalább utánanézhetnének, hogy nem jelentették be a környéken egy ilyen kutya eltűnését. De ez sajnos észrevételem szerint általános állatvédő hozzáállás (tisztelet a kivételnek), a nagy kutyamentésben elfelejtik, hogy a társadalomtól, az egyszerű emberektől függenek, tőlük kapják a támogatást, a segítséget és ha az embereket maguk ellen fordítják, akkor azzal a saját munkájukat nehezítik.
2013. okt. 9. 22:42
 20/29 anonim ***** válasza:
34%

Erre nem lehet mást mondani, mint azt, hogy bármikor bárkinek ott a lehetősége, hogy jobban csinálja. Hogy csinálja évekig, és ne keseredjen bele abba, hogy a munkája és szélmalomharc, és ne utálja meg az embereket. Lehet nekiállni, bármikor!

De egyébként elég befogadni egy-két ideiglenest, hogy ráérezz. Amikor úgy kerül hozzád egy kutya, hogy 9 csigolyája szabad szemmel látható, minden csontja ki t van, hasmenést van, ami nem reagál a kezelésre,ahogy hízni kezd kiderül, hogy beteg a gerince, éjszakákat virrasztasz mellette, mert úgy fáj a háta, hogy nem tud lefeküdni, te meg reggel dolgozni mész, aztán hónapok alatt eljut abba az állapotba, hogy örökbeadható legyen. Hát nem, nem fogod odaadni valakinek, aki nem szimpatikus.

2013. okt. 10. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!