Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idő alatt szokja meg a...

Mennyi idő alatt szokja meg a kutyus az új lakást?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy kicsit hosszan írom le…

10 éves kutyusommal most költöztünk albérletbe, eddig anyával laktunk, így nem csak az új helyet kell megszoknia, hanem azt is, hogy nem lesz ott napi szinten a „másik” gazdi. Alapvetően én foglalkoztam vele többet, de a nyáron 3 hónapot külföldön voltam, így elég erősen ragaszkodik anyukámhoz is.

Hétvégén költöztünk be és sokat sétáltunk a környéken is, de néha odament az ajtóhoz és nyüszögött. Ma reggel hagytam otthon először egyedül, mivel egész nap dolgozok elég hosszú időre. (Ezzel a régi lakásban nem is volt gond, soha nem hisztizett, tudta, hogy megyünk munkába és délután hazajövünk. Nagyrészt aludt napközben, soha nem rombolt, nem rágott meg semmit, pisi-kaki nem volt…) Itt ma reggel egész más volt, ugrált az ajtónál, ugatott, nyüszített. Kíváncsi vagyok, mi fogad majd, ha hazaérek. Gondolom időbe telik, míg megszokja, de nagyon rossz érzés volt így ott hagyni… Valaki volt már hasonló helyzetben? Hogyan tudnék neki abban segíteni, hogy minél egyszerűbben, gyorsabban megszokja az új helyet?

Még annyit mondanék, hogy próbálom fizikailag is lefárasztani. Reggel kb. 15-20 percet sétáltunk, munka után elviszem egy hosszabb, egy órás sétára + kertben játszás.

2013. okt. 7. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Az egyedfüggő. Az én kutyám hamar megszokta az új helyet. Mondjuk én nem hagytam magára, amíg teljesen meg nem szokta.
2013. okt. 7. 11:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Vegyél neki játékokat
2013. okt. 7. 11:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyon pici a kutya?
2013. okt. 7. 11:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Magát a lakást hamarabb megszokja, mint te, az egyedüllét elviselése meg falkavezérség és fárasztás kérdése. Ha tudod, inkább reggel mozgasd meg kicsit jobban, sokat segíthet.
2013. okt. 7. 11:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Akumi, azt hiszem muszáj lesz reggel is nagyobb sétát beiktatnom... a szomszéd bácsi szerint egész nap nyüszögött, ugatott és kaparta az ajtót. Szerencsére tegnap felragasztottam egy szőnyegdarabot az ajtó aljára, bár azt is leszedte, de az ajtóban nem tett nagy kárt...

Valahogy számítottam rá, hogy ez lesz, pedig soha nem csinált még ilyet.

Most persze séta, játék és vacsi után kidőlt teljesen. Remélem gyorsan megszokja a helyet, mert ez így neki is rossz, nekem is, meg nyilván a szomszéd bácsi sem hallgatja nagy örömmel.

2.-nak: vannak játékai, de csak egy-kettőt hagytam neki elől.

3.-nak: törpe uszkár, szóval elég kicsi kutya, de nagyon energikus. :)

2013. okt. 7. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!