Mennyi idős koráig szokja meg könnyen új gazdiját a kutyus?
Figyelt kérdés
Szóval csak 5 hónapos korában kerülhet hozzám egy kiskutya.Addig egy ismerősöm vigyáz rá. A kutya másfél hónapja született, az ismerősöm lesz az első gazdája. Kicsit tartok tőle, hogy aztán ha hozzám kerül, nem fog megszeretni vagy megszokni, mert másvalaki volt az első gazdija. Számít ez? Akkor még nem olyan idős a kutya, hogy rossz legyen neki a gazda váltás és az új környezet, igaz?2013. jan. 10. 14:28
1/5 anonim válasza:
Ez nem csak kortól függ, hanem a kutya jellemétől és a gazda viselkedésétől, meg még egy csomó más dologtól. Persze egy gazdaváltás mindig rossz a kutyának, de mindegyik túléli, talán csak az öregeknél lehet belőle komolyabb gáz. Ha nem sajnálod, azzal mindenesetre máris sokat teszel azért, hogy neki is könnyebb legyen.
2/5 A kérdező kommentje:
Ha nem sajnálom? :) Sajnálni nincs okom, jó helye lesz az "átmeneti" gazdinál is és nálunk is. Gondoskodni fogunk róla és szeretjük majd nagyon. :) Egyébként egy szálkás szőrű tacskóról van szó.
2013. jan. 10. 14:47
3/5 ratata válasza:
akármennyi idős korában is el tudja fogadni az új gazdát ha következetesen szeretettel neveli.a kutyák nem merengenek a múlton a jelenben élnek.
4/5 anonim válasza:
ha megoldható amikor csak módodban áll látogasd meg a kutyát és játsz vele illetve foglalkozz vele. igy előbb kialakul egy kötödés és ha hozzád kerül lényegében nem lesz gondd.
5/5 anonim válasza:
jah és még valami. a környezetváltozás nem is annyira inkább a gazda váltás szokott némileg megviselni kutyát. én amikor összeköltöztem pl. a párommal azt hittem a kutya egész nap bömbölni fog de őszintén szólva le se tojta azt hogy egy teljesen másik környezetben van. feltételezem azért mert én ott voltam vele előtte is és utánna is. ezért is tanácsolom hogy addig amennyiszer csak tudod látogasd meg a kutyát. ezzel nagyon megkönnyíted a dolgát és a magadét is amikor váltásra kerül a sor.
természetesen ha ez nem megy akkor sem dől össze a világ. máskülönben nem tudnának az emberek befogadni menhelyről kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!