Könnyen össze tud szokni két kutya?
Na szóval... 3 évvel ezelőtt egy kedves rokonom "rámsózta" az akkor egyéves kutyáját, mondván ő elköltözik, senki nem akarja befogadni a kutyát, szóval ha nekem sem kell, akkor viszi az Illatos útra... hát majd' kifordult a gyomrom, inkább befogadtam szegényt. Sovány volt és neveletlen és azt hittem, hogy buta is, de nagyon gyorsan tanult, viszonylag gyorsan kigyógyult a paráiból (félt a zajoktól, evés közben em lehetett megmozdulni sem, mert akkor elrohant, félt a porszívótól, félt a telefoncsörgéstől, az ajtóktól) mostanra igazi kis családtag, személyisége lett, imádjuk.
Tehát ebben az évben mi is elköltözünk, végre kertes házba. Felmerült, hogy befogadnék mellé egy menhelyről egy másik kutyát, benti kutyák lennének, de szabadon kijárkálhatnának, jó dolguk lenne. Viszont az enyém féltékeny, és az aggaszt, hogy ha a másik is olyan kis szorongó, görcsös lesz, mint ő régen, akkor hogyan fognak összecsiszolódni ők ketten? Akinek van ebben tapasztalata, adna 1-2 jótanácsot, please?
Jó ég... azt nagyon utálnám, ha két összeférhetetlen kutyánk lenne.
Elvigyem a "régi" kutyát a menhelyre és hagyjam, hogy ő válasszon magának barátot? Elfogad engem falkavezérnek (bár időről időre próbálkozik :)) de elsősorban neki akarok jót azzal, hogy lenne egy kis barátja, akivel együtt lehetnek. Uhh, majd komolyabban beleásom magamat a témába. Valamelyik Cesar Millan-műsorban nem volt téma az összeszoktatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!