Az a táp aminek az első összetevőjeként a kukorica van felsorolva, az ugye nem jó?
Ennyi pénzért nem igazán ideális, hogy több benne a kukorica, mint a hús. Az ár-érték arány nem a legmegfelelőbb.
Természetesen vannak ennél rosszabb tápok is, de jobbak is (olcsóbban).
Legjobb, ha az állati fehérje tartalmú összetevő szerepel az első helyen.
A linket meg lehagytam bocs:-)
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__1760533-mi-a..
A húslisztet vágóhídi melléktermékekből készítik. Ez gyakorlatilag egy szárított, finomra őrölt "por", amelynek minimális víztartalma, és magas fehérjetartalma van.
Amit a másik válaszoló írt, hogy jobb lenne a hús, vagy dehidratált hús. Ezek megint csak jól hangzó fogalmak. Ugyanis egy száraz tápba csak szárított, hőkezelt formában tudják beletenni az alapanyagokat, így a húst is. A dehidrált jelentése pedig megint csak "víztartalomtól megfosztott".
Akárhogy is nézzük a dolgot,szárított húst kapsz a száraz tápokban, mindegy, hogy hogy nevezik.
A különbség a húsliszt, és a dehidrált hús között viszont a SZÁRMAZÁSA. A húsliszt vágóhídról származik - így ilyen megközelítésből talán nem ez a preferálhatóbb választás - (ott valószínűleg nem csak hús, hanem belső szervek, akár szőr, tollak - ebben nem vagyok 100%ban biztos, nem találtam erre vonatkozó magyar szabályozást. Viszont a tápok nagy részét nem is Magyarországon gyártják, itt csak forgalmazzák. Pl ha az Acanát vesszük, ami kanadai táp, ott a húslisztbe nem kerülhetnek bele tollak,belek, fej, csak és kizárólag hús). De nem csak az Acanánál, más jó minőségű tápoknál is hirdetik, hogy kizárólag jó minőségű alapanyagokat használnak, tehát valószínűleg nem vágóhídról szerzik be a csirkéiket sem.
Viszont megint tévhit, hogy elhullott kutya és macskatetemeket, meg gyógyszerekkel teletömött állatokat tesznek a húslisztbe. Nem 1980-ban élünk. EU-s szabályozások léptek már régen érvénybe.
Összességében nézve nyilván jobb, és biztonságosabban hat a vásárlók felé ha "húst" és nem húslisztet tartalmaz a táp,mivel az a hús biztosabb forrásból származik, és nem különféle csirkeállományból összeszedett maradékból (ami azért szintén hús tartalmú, ezt ne felejtsük el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!