Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egerésző kutyafajtát, de...

Egerésző kutyafajtát, de melyiket?

Figyelt kérdés

jóóó nagy telkünk van, jó sok farakással, amibe szeretnek belevackolni az egerek. Olyan kutyát keresek, aki gyerekszerető és rágcsálótávoltartó is egyszerre. :) A terrierektől tartok, mert olyan konokak alapból... kiskorom óta szerelmes vagyok a mudiba... mondjuk talán kiterelné az egereket :D

Ötletek?

Köszönöm!

2013. okt. 4. 12:48
1 2
 11/16 hell-ikon ***** válasza:
100%
A törpe schnauzert hajdanán direkt patkányozó és egerésző kutyának tenyésztették... de, hogy a mai egyedekben mennyire van meg ez a hajlam az már más kérdés...
2013. okt. 4. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
nekem foxim van, látom nem szeretnél terriert de azért szerintem a foxi egy viszonylag könnyen kezelhető fajta (terrierhez képest) Plusz az se mindegy melyik vonal melyik kennelből. Én felnőtten vettem a kutyám kennelből már jól látható volt a személyisége így meglepetés az nem igazán ért. Kedves, könnyen nevelhető és patkányt meg az egeret is elkapja
2013. okt. 4. 14:54
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többi választ is.

gondolkoztam a pumin is, de olyan mély már a mudi szerelem bennem, lehet, h mudi lesz, és ezt akkor se fogom megbánni, ha ő lesz az egerek legjobb barátja ;)Mindig is mudit szerettem volna, csak nem akartam bevállalni úgy, hogy nem tudom biztosítani számára azt, amire szüksége van. Most már meg tudom tenni.

Tisztában van apósom azzal, hogy mi a különbség a szaporítótól vásárolt kutya és a tenyésztőtől vásárolt kutya között, ne aggódjon senki emiatt. Elég sok kutyája volt már, mint írtam, most épp egy keveréknek adunk szerető otthont, az öreg pulink most pusztult el, tehát a magyar fajtához is már szokva vagyunk. (jó-jó tudom, a puli nem mudi...)

szóval lehet, hogy az egerészést másra bízom, máshogy oldjuk meg, ha meg a mudi mégis levadássza őket, annál jobb ;)

2013. okt. 4. 17:54
 14/16 anonim ***** válasza:
na akkor ha babakutya érkezik a házhoz, be lehet ujitani rögtön egy kölyökmacskát is mellé:) majd együtt felnőnek:) Cirmost keressetek, azok a legkeményebbek:))))
2013. okt. 4. 23:15
 15/16 anonim ***** válasza:
Jack Russel Terrier. Nekünk 2 van, egész nap patkányoznak, egerésznek. Mindig fognak valamit, le se lehet őket lőni :)
2013. okt. 7. 10:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Ja, és a gyerek kérdés szerintem a szoktatáson múlik. Ha kiskoruk óta gyerekekkel vannak körül véve, akkor nagyon jól kijönnek velük. Nagyon embercentrikusak -a mieink legalábbis-, játékosak, és ami nálad lényeges, minden egeret és patkányt kinyírnak :)
2013. okt. 7. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!