Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatulajdonosok, nektek...

Kutyatulajdonosok, nektek hogy engedték meg a szüleitek a kutyát? Mit mondtatok nekik?

Figyelt kérdés
2013. okt. 3. 19:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Erre nincs tanács.Ha egy szülő nem akarja,akkor nem lesz.

Én kb. óvoda óta kutyát akartam,és 21 évesen miután elköltöztem otthonról,vettem magamnak a kutyát.Amit a szüleim még mindig nem engednének meg.Sőt,azóta csak apám jött át megnézni a kutyát,anyámat nem is érdekli.Ez van.

2013. okt. 3. 20:51
 12/20 anonim ***** válasza:
én találtam egy dobozban, és hazavittem:) jó messze volt a szobám anyuétól, sokat dolgoztak, és sikerült 1 hétig titokban tartani a kiskutyát. Igazából ugy buktam le, hogy tele volt bolhával, és azok szép lassan szétszéledtek a lakásban:))) Volt nagy cirkusz, meg, hogy kivágnak a kutyával együtt, aztán megfürdettük, és maradt:))) Mondjuk anyám mindig azt mondta, hogy nem kell kutya, mert fél tőle, de érdekes módon együtt tévéztek a kanapén:)
2013. okt. 3. 21:21
 13/20 A kérdező kommentje:
Ezen most jót röhögtem utolsó!:') Én azért ezt a tervet nem fogom bevetni, de várólistára kerül nálam. Ez lesz a B terv:)
2013. okt. 3. 21:27
 14/20 anonim ***** válasza:
8-as vagyok.Az egyik osztálytársamnak úgy lett kutyája hogy az egyik barátjától kapott egy kölyköt és picikét össze sarazták(a kutyus látszólag nagyon élvezte,később ezért lett a neve Maszat mert imád piszkos lenni a mai napig)És a másik barátja hozott neki egy dobozd amit össze karcoltak meg minden és aztán rá írták hogy "hulladék"és az osztálytársam haza vitte a szülei azt mondták maradhat de csak pár napra amíg nem keresnek neki gazdit,de aztán náluk maradt:)1 hónap múlva ki is derült a dolog nagyon kapott a szüleitől hogy hazudott stb...De a kutyus még mindig náluk van és nagyon szeretik(nekem ez a megoldás nem tetszik nekem is azért lett kutyám mert a szüleim kedvet kaptak hozzá nem azért mert én hazudtam nekik)
2013. okt. 3. 21:39
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát.. Elég sokat felvetettem, hogy szeretnék kutyust, meg, hogy mindenképp huskyt.:) Már nagyon kicsi korom óta szerettem volna, mindig is bolondultam értük, de szerencsére akkor még nem engedték meg.:) Egy gyerek nem is tudott volna rendesen bánni a kutyával és a szüleim sem állnak nevelésileg a toppon, igy mindenki jól járt utólag. Aztán 16 évesen megengedték az első kutyust, anyu szólt, hogy talált egyet. Elmentem megnézni. Szegénykém elég szar helyen volt, elhoztam onnan, nem is lett volna szivem ott hagyni. Nálam szépen kikupálódott, aztán rá 2 évre kb. lett még egy.:) Igazából annyira nagyon nem kellett őket győzködnöm, de én állok minden felelősséget, én nevelem, sétáltatom, veszek nekik mindent ami szükséges, beleértve az etetést is, igy nem is lehet nagy kifogásuk ellenük.:)

Most a 3. van tervben. Na ettől kicsit tartok, mert azért 3, az már 3, és apunak is van egy kis tacskó mixe, szóval az már 4. De remélem rátudom őket beszélni, az a tervem, hogy azt mondom, hogy szülinapomra kapom.:DD Meg még van pár trükk a tarsojomban, szerencsére tudok szegény anyum lelkére beszélni, szóval tuti megengedik majd.:) Ő már kiállitási kutyus lesz. :)

2013. okt. 3. 21:40
 16/20 anonim ***** válasza:

A border collies válaszoló vagyok. Nekem macskánál volt a B tervem, hogy hazahozom hátha szüleim akkor már nem dobják ki. Barátnőm beszélt rá, mert neki is így lett cicája.

Hát nem volt jó ötlet. 6 napig maradhatott, mert addig nem volt otthon apum egy munka miatt. Utána nekem kellett 13 éves fejjel rohangálnom gazdáért, hogy ne kerüljön utcára.

Életem egyik legrosszabb élménye. Nem kívánom senkinek.

2013. okt. 3. 21:42
 17/20 anonim ***** válasza:
Elmentem titokba. Megvenni, aztan haza hoztam, 1 ora hiszti, azota semmi.
2013. okt. 4. 07:21
 18/20 anonim ***** válasza:
12 voltam, eleinte a nagymamám kutyájával kezdtem foglalkozni, akkor látták, hogy elég felelősségteljes vagyok, meg később ők is elvitték párszor és rájöttek, hogy nem is olyan rossz dolog egy kutyával foglalkozni, ezért 14 évesen kaptam egy kutyát.
2013. okt. 4. 07:43
 19/20 Imola Ágnes ***** válasza:
Mióta az eszemet tudom, volt kutyánk... ha jól emlékszem egy Bobi nevezetű keverék volt a legelső, akit ismertem, ő kb 6 éves koromban meghalt. Azóta is folyamatosan van kutya. Én egy éve költöztem el otthonról, a mostani 2 kutyám a szüleimnél maradt, és hallani sem akarnak róla, hogy elhozzam tőlük. Soha nem volt saját kutyám, mert a szüleim is ugyan úgy szeretik a kutyákat, mint én, jelenleg 2 kutyával és 2 macskával osztják meg a családi házat. Én viszem őket orvoshoz, ha csak nem SOS, mert akkor a szüleim, én olttatom őket, a felelősség az enyém. Ha lesz valamikor gyerekem, az is kutya mellett fog felnőni (a páromnak is van egy rotija), szerintem a szülő meg kell adjon ennyit a gyerekének, hisz tapasztalatból tudom, hogy egy gyermek milliószor egészségesebb, nyiltabb, kiegyensúlyozottabb, barátságosabb, ha álattal nőhet fel. Hogy hogyan lehet meggyőzni egy szülőt, nem tudom, de szerintem jó kezdet lenne, ha kijárnál segíteni egy menhelyre. Te kutyák között lehetsz, segítessz a menhelynek, bizonyítod a szüleidnek, hogy tudsz felelősséget válalni, és mellékesen jól mutat majd az önéletrajzodban.
2013. okt. 4. 08:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Ahol a szülő is akarta a kutyát ott lett.Ahol nem akarták ott nem lett,csak amikor a gyerek külön költözött.

Szóval erre nincs tanács,az más,hogy pár napig pár hétig ti vigyáztatok egy kutyára.Egy kutya 10-15 évig él.

Ismerősöm is megszívta, minden nyáron egy hétig nála volt a kutya mi nyaralni mentünk ő szívesen vigyázott addig a kutyámra.Mindig mondogatta,hogy milyen jó kutyus,meg neki is kell.Aztán az utcáról befogadtak egy kölyök kutyát.Na az a kutya olyan rossz mint a bűn,szétrág mindent.Aztán nekem síránkozik,hogy de az én kutyám olyan jó volt,nem tett tönkre semmit,szobatiszta volt.Mondom azért mert jól nevelt és nem kis energiát fektettem a nevelésébe míg olyan lett amilyen.Mondtam is neki,hogy csak foglalkozni kell a kutyával.De ő is olyan,hogy agyon szeretgeti.

Eléggé idegbeteg is az a kutya.Sétálva hetente 1x van kb 20 percig,mert húz és ők nem bírják el.(Amúgy kertesbe laknak).A virágokat kiássa.Sokszor be pisil a házba.Pedig már 1 éves a kutya.

Síránkozik mindig amikor csak felmegyünk a mamáékhoz,mert mamám szomszédja ez az illető.

Tanácsokat adok neki mit kéne csinálnia,de mivel nem lehetett gyereke így a kutya gyerekpótlék.Nevelést meg rossznak tartja.

Szóval ti sem tudhatjátok,hogy mennyi energiát fektettek abba a kutyába ami nálatok volt és minden szipi szupi volt vele.

Mondok másik példát anyum egyik bnője is imádja a kutyákat,ha nálunk van mindig simogatja,szeretgeti,de ő otthonra nem akar egyet,mert sok gond van vele!

Szüleid is csak azért voltak oda a kutyáért,mert nem 10-15 évig marad ott hanem csak kis ideig. Pár napot- 1-2 hetet édes kevés eltölteni egy kutyával,hogy megismerd valójában mennyi felelősséggel is jár.

Te már nem egyszer raktál fel erről kérdést.Mindig azt a választ fogod kapni,hogy ha majd elköltöztél akkor lehet kutyád.Mást nem tudsz csinálni!

Ha nagyon szeretnél kutyázni akkor menj el hétvégente vagy minden délután egy közeli menhelyre segíts be,vidd sétálni a kutyákat.Igaz nem olyan,mintha a saját kutyád lenne.De rájönnél,hogy így is mennyi "gonddal" járna egy kutya. Csak azért mondj le egy programot,mert te most menhelyre mész kutyát sétáltatni,ugyan is ha lesz kutyád lehet le kell mondanod programokat a kutya miatt!

Hazugságot nem ajánlom,nagyon ritka amikor bejön.

Meg ez,hogy "haza vittem egy dobozba a kutyát mintha az utcán találtam volna,aztán nálunk maradt" ennek szerinted mennyi az esélye?? nem sok! Ha rosszúl sül el akkor meg kiraknád a kutyát az utcára vagy mi? Eleve egy Havanese 80-100 ft oda se adná neked a tenyésztő.Vissza nem vihetnéd,hogy bocsánat,de a szüleim mégsem engedik meg.Vagy ha menhelyről hozol ki kutyát,bár 18 év alatt nem is lehet kihozni,de ha mondjuk tegyük fel kihozod,vissza viszed a menhelyre mert mégsem jött be a terved??

ÉLŐ ÉRZŐ LÉNYEKRŐL beszélünk,nem tárgyakról akikkel játszadozunk.Ebből látszik ha ilyeneket csinálnál egy kutyával akkor nem vagy elég felelősség teljes.Aki felelősség teljesen gondolkozik az nem agyal arról,hogy hazugsággal kell kutyát vinni a házba,mert ha nem úgy jönnek össze a dolgok a kutya szívja meg a levét!!!

Tanulj szorgalmassan aztán amint teheted költözz el.

2013. okt. 4. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!